Dramska radionica za predškolce

10. listopada počinje naša dramska radionica za predškolce! Radionica će se održavati jednom tjedno, četvrtkom od 18:00 do 19:30.

Otvara se dramska radionica koja je namijenjena djeci od 5 godina nadalje. Kroz dramske igre djeca će razvijati komunikacijske vještine, pripremati se za prihvaćanje novih situacija i rad u grupi. Pričajući priče i igrajući ih, razvijat će govorne sposobnosti i scensku izražajnost. Dramski i mimski pedagozi kroz dramske igre će s djecom proći i gradivo s kojim će se susretati u školi (abeceda, brojevi, oblici…).

Uz igre, vježbe i vođene improvizacije razvijaju se kreativnost i mašta, djeca se uživljavaju u različite uloge, zamišljaju nove situacije. Radit ćemo na koncentraciji, fokusu i izvršenju zadataka. Razvija se likovnost osmišljavanjem scenskog prostora i elemenata kostima. Djeca će se upoznati s medijem kazališta, te naučiti osnovnu kazališnu terminologiju. Predviđen je rad u manjim grupama s kojima će raditi različiti dramski i mimski pedagozi.

Dramski odgoj je izuzetno koristan za razvoj osobnosti i rad na sebi. Kroz igru se razvija samopouzdanje, kreativnost i mašta. Podržava se istraživanje, stvaralaštvo i radoznalost. U dramskom studiju razvijaju se govorne sposobnosti, izražajnost i samopouzdanje, upoznaje se s dramskim stvaralaštvom i kazalištem. Poželjno je biti drugačiji, no jednako tako svoju posebnost uklopiti u timski rad, uobličiti svoje ideje i izboriti se za njih na kreativan način od najranije dobi.

Termin: jednom tjedno, četvrtkom od 18-19.30 (moguć i dogovor).

* Počinjemo 10. listopada.

Informacije na:

Ttel/fax: +385 1 3077 410

Mob: +385 91 523 6119

E-mail: teatartirena@gmail.com

Share on facebook
Share on twitter