10×10 ili kako napraviti predstavu u trajanju 10 minuta sa 10-ero djece

RADIONICA 10x10 (26. i 27. listopada) Počela je školska godina i već sada znate da će ove godine jedan od vaših zadataka biti napraviti predstavu za blagdane, Lidrano ili Dan škole. Jedini je problem u tome što ne znate odakle krenuti, kako početi. Ili znate ponešto ali imate rupe u znanju koje biste rado popunili? Osim što je napraviti predstavu, vašom ili tuđom željom, postala vaša dužnost, kroz radionice 10x10 pokazat ćemo vam kako da ta dužnost postane i užitak, jer kad nešto naučimo to postaje lako i zanimljivo, a upravo to nam je cilj.

10 x 10 ili kako napraviti predstavu u trajanju 10 minuta sa 10-ero djece

Počela je školska godina i već sada znate da će ove godine jedan od vaših zadataka biti napraviti predstavu za blagdane, Lidrano ili Dan škole. Jedini je problem u tome što ne znate odakle krenuti, kako početi. Ili znate ponešto ali imate rupe u znanju koje biste rado popunili? Osim što je napraviti predstavu, vašom ili tuđom željom, postala vaša dužnost, kroz radionice 10×10 pokazat ćemo vam kako da ta dužnost postane i užitak, jer kad nešto naučimo to postaje lako i zanimljivo, a upravo to nam je cilj.

Na raznim okruglim stolovima ili u razgovoru s kolegama čuli ste da su do te “genijalne predstave” došli sasvim slučajno, iz ideje ili improvizacija polaznika/učenika. Kakva sretnica/sretnik kad ima tako talentiranu i maštovitu djecu za razliku od ovih mojih, pomislili ste. Niste upoznati s takvim procesom ili metodom rada, a voljeli biste pokušati napraviti predstavu na takav način. Prvi dio radionice 10×10 pobrinut će se da naučite kako. Ne treba očekivati da će se djeca sama od sebe biti maštovita i kreativna i da će im svi zadaci biti jednostavni i prirodni ili da će uživati u glumi. Dječju maštovitost i kreativnost kao i bilo koji talent treba razvijati i usmjeravati. Na radionici ćete naučiti uz pomoć kojih vježbi i zadataka i vi možete usmjeriti svoju djecu kako da razmišljaju na dramski način. Radionica se bavi organizacijom dramskog sata, vježbama govora, koncentracije, imaginacije i osnovnim glumačkim vježbama koje su priprema i prethode radu na samoj predstavi.

Radionica će se održati 26. i 27.listopada u Kačićevoj 6a.

Subota 26.10. 16-20h, nedjelja 27.10. 9:30-13:30h.

CIJENA: 200 kn.

Da bi se prijavili na radionicu potrebno je ispuniti prijavnicu koju možete downloadati ovdje: PRIJAVNICA 10 X 10

Prijavnicu pošaljite na: teatartirena@gmail.com

 

VODITELJICA: Kristina Jakšić Balaž

Dramskom pedagogijom počela s ebaviti još 1998, i od tada radi u Teatru Tirena, kasnije i u Učilištu ZKM-a. Voditeljica je mnogih dramskih radionica, improvizacijskih vještina i scenske igre za djecu, mlade i odrasle u zemlji i inozemstvu. Obzirom na to dugogdišnje iskustvo sve češće je sudjelovala u odabiru i pripremi djece i mladih za filmske uloge, a zatim i svih dobnih skupina za filmove, reklame i sl. Glumačkom pripremom i freelance castingom aktivno se počela baviti 2008. Zadnji projekt na kojem je radila casting i kao asistent režije dugometražni je film DRUGI – I. Juka; 4film- 2013.

 

Share on facebook
Share on twitter