Kako pristupiti radu na monologu

16. i 17. studenog održat će se radionica pod vodstvom Marine Petković Liker.

KAKO PRISTUPITI RADU NA MONOLOGU
Kroz praktični rad na radionici, polaznici će dobiti uvid u složenost pristupa radu na monologu, kako napraviti adekvatan odabir teksta, kako tekst pripremiti za početak rada, kako raditi na razumijevanju sadržaja, kontekstu unutar kojeg se lik nalazi, uvjerljivosti i prirodnosti u izvedbenom izričaju, sugovorniku, govornoj otvorenosti i usmjerenosti. Polaznici za radionicu trebaju pripremiti i donijeti tri teksta na kojima žele raditi ili su već radili.
POLAZNICI: srednjoškolci, studenti, nastavnici

Radionica će se održati 16. i 17. studenog od 10-14h u prostoru Teatra Tirena (Kačićeva 6a)

CIJENA: 200kn

Da biste se prijavili na radionicu potrebno je ispuniti prijavnicu koju možete downloadati ovdje: PRIJAVNICA-rad na monologu

Prijavnicu pošaljite na: iva@tirena.hr

VODITELJICA: Marina Petković Liker, akademska redateljica i prof.fonetike i komp.knj.
Asistentica na Akademiji dramske umjetnosti na katedri scenskog govora. Režirala u Teatru &TD, HNK Zagreb, Zagrebačkom kazalištu lutaka, Tireni, Tigar teatru. Režirala autorske predstave: «Fuga», «Tako kako je», «Neka cijeli ovaj svijet ili O… /Pokušaji 7,8,10», «Raditi! Raditi…/Pokušaji 6,9,11», «Od terora. Ženska gesta kao odgovor na krizu. Kazalište empatije. Pokušaji.» Radila predstave s glumcima, plesačima, performerima, pjevačima i amaterima. Vodi radionice za nastavnike, te nastavu Lutkarstva i scenske kulture na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

Share on facebook
Share on twitter