Radionica: Govorenje poezije

Posljednja radionica u 2013. godini! U subotu 7. i nedjelju 8. prosinca Marina Petković Liker vodit će radionicu 'Govorenje poezije'
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U subotu 7. prosinca od 16-20h i u nedjelju 8. prosinca od 10-14h održat će se radionica ‘GOVORENJE POEZIJE’ pod vodstvom Marine Petković Liker.

Polaznici će se na radionici upoznati s pristupom radu na govorenju poezije, analizirat će tekst, pripremiti glas i dikciju, osvijestiti govorne vrednote, otkriti govornu ekspresivnost kroz spajanje unutarnjeg i vanjskog prostora s osjećajem tijela vezanog uz riječ.

Za radionicu je potrebno pripremiti jednu lirsku pjesmu (znati je napamet).

POLAZNICI: srednjoškolci, studenti, nastavnici

 

VODITELJICA:Marina Petković Liker, akademska redateljica i prof.fonetike i komp.knjiž.
Asistentica na Akademiji dramske umjetnosti na katedri scenskog govora. Režirala u Teatru &TD, HNK Zagreb, ZKL, GKL, Tireni, Tigar teatru. Režirala autorske predstave: «Fuga», «Tako kako je», «Neka cijeli ovaj svijet ili O… /Pokušaji 7,8,10», «Raditi! Raditi…/Pokušaji 6,9,11», «Od terora. Ženska gesta kao odgovor na krizu. Kazalište empatije. Pokušaji.» Radila predstave s glumcima, plesačima, performerima, pjevačima i amaterima. Vodi radionice za nastavnike, te nastavu Lutkarstva i scenske kulture na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

Da bi se prijavili na radionicu potrebno je ispuniti prijavnicu koju možete preuzeti OVDJE: Radionica – Govorenje poezije

Ispunjenu prijavnicu pošaljite na mail iva@tirena.hr