Radionica dramatizacije

Radionica dramatizacije održat će se 15. i 16. veljače od 10-14h u Kačićevoj 6a.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

‘Ne dramatiziraj!’ je rečenica koja se u svakodnevnom životu gotovo uvijek izgovara s određenom dozom nezadovoljstva i iritacije, a u prijevodu na slikovitiji jezik najčešće znači – ‘ne pravi od buhe slona’. Međutim, kad se iz svakodnevnog života pokušamo izmaknuti na pozornicu, moć da od buhe napravimo slona postat će prednost, a sam proces upravo ono što radionica dramatizacije želi potaknuti – dodavanje prstohvata drame u naizgled običnu priču.

Osim već spomenutih buha, dramatizirati se može svašta, odnosno proces dramatizacije može krenuti od vrlo raznolikih predložaka: proznih tekstova, poetskih tekstova, novinskih članaka, ali isto tako i dokumenata, fotografija, predmeta…

Radionica se bavi problemima konstrukcije priče i likova, stvaranjem dramskih situacija, uvjerljive dramske strukture te prilagođavanjem poznatih tekstualnih predložaka. Kroz niz individualnih i grupnih zadataka ispituje različite mogućnosti prilagodbe zadanih predložaka, pokušava utvrditi postoje li neka ograničenja ili pravila te otvara prostor za kreativne intervencije.

VODITELJICA: Maja Sviben

POLAZNICI: srednjoškolci, studenti, nastavnici

CIJENA: 200 kn

Radionica će se održati 15. i 16. veljače od 10-14h u Kačićevoj 6a.

* Potrebno je ispuniti PRIJAVNICU koju možete preuzeti OVDJE:
PRIJAVNICA – radionica dramatizacije

i poslati ju na iva@tirena.hr