JOSIP HADŽI-BOŠKOV

Rođen 1990. u Zagrebu gdje završava osnovnu školu i opću gimnaziju. Sveučilišni je prvostupnik nutricionizma i završava diplomski studij Nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Od 2001. do 2009. član je Dramskog studija Tirena. U tom razdoblju pohađa i radionice glasa, mime, pokreta i žongliranja te glumi u mnogim predstavama. 2005. sudjelovao je na Međunarodnom kazališnom kampu mladih u Helsinkiju u Finskoj u organizaciji Annantalo Arts Centrea na temu A Midsummer Night’s Dream.

Od 2009. godine radi u Teatru Tirena kao dramski pedagog i glumac. Igrao u predstavi The Importance of Being Earnest te interaktivnim predstavama Pre/velika očekivanja i 2042.

Svoju edukaciju u dramskom/kazališnom odgoju nastavlja kroz radionice u zemlji i inozemstvu. 2013. sudjelovao je u Young IDEA projektu u Francuskoj u Parizu u sklopu kojeg je prisustvovao i na 8. svjetskom kongresu za dramski odgoj IDEA. Iste godine pohađao je radionicu na susretu Theatre Integrates People (Mednarodne poletne gledališke delavnice) u Izoli u Sloveniji.