MARIJA ŠORŠA

Rođena 1978. u Zagrebu gdje završava osnovnu i srednju školu. Apsolventica je kroatistike i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

2002. g. maturirala je u glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu, odjel solo-pjevanje. Deset je godina bila članica plesnog i dramskog studija učilišta ZKM-a. Pohađala je brojne seminare i radionice plesa, kreativnog pisanja i odgojnog kazališta.

Od 1997. radi u Teatru Tirena kao dramska pedagoginja, glumica i kostimografkinja. Igrala je u dječjim predstavama Kraljica zubnih mišića, Cirkus, Tko će biti djed Mraz?, Čarobni glas, Mačji kašalj, Super Božić, Tri Božićne želje, Mali mjuzikl, Avanture Vrećka i Smećka i dr.

Sudjelovala je i u Tireninim interaktivnim predstavama Pravo na grešku, De/kontaminacija, Zeleni otok/crni otok, Je li kriva Castellica?, Svi sve znaju, nitko niš’ ne pita, Zemlja jabuka, Oniksova spilja, Bijeg nije rješenje i Zemlja nota.
Igrala je u mjuziklima Grič witch, Catblues i Dr. Dolittle (ZKM).

Vodila je seminare za nastavnike u suradnji s njemačkom organizacijom SHL (Schuler helfen leben) i Goethe Institutom u Zagrebu. Na Tireninom Kazališnom kampu vodi radionice za djecu i nastavnike od 2004. do 2012. Također je vodila radionice u Zaboku i Sisku.

2001. u čitanci za 3. razred osnovne škole objavljen je ulomak njenog igrokaza Bajka o dva LJ.