Počinju Tirenine vikend radionice!

11. - 12.10. Razvojna biblioterapija i odgojna drama 25. i 26.10. Crna kraljica 1,2,3 (igrom i kazališnim vježbama do predstave)
Biblioterapija i crna kraljica

RAZVOJNA BIBLIOTERAPIJA I ODGOJNA DRAMA

Subota 11.10. od 9 -14 i nedjelja 12.10. 9 – 14

Radionica je namijenjena: nastavnicima, socijalnim radnicima, knjižničarima, pedagozima, djeci i mladima.

Razvijanje socijalne i emocionalne inteligencije te socijalnih i emocionalnih vještina identifikacijom s likovima iz književnih djela uz pomoć dramskih tehnika. Kako mladima pomoći ojačati samopouzdanje, otkriti vlastite vrijednosti, razviti komunikacijske vještine, razumjeti govor tijela i neverbalnu komunikaciju, pomoći u rješavanje sukoba, razviti empatijsku točnost. Praktičan rad s književnim djelima, izrada ematijske mape, bibliovodič za tinejdžere-primjer pripreme za izvođenje nastave.

Voditeljica: prof. Jasna Šojer; knjižničarka u Osnovnoj školi Većeslava Holjevca u Zagrebu. U svojoj profesionalnoj karijeri radila je kao profesor hrvatskog jezika i književnosti, urednik- redaktor, prevoditelj, dramski pedagog i knjižničar. Osim knjiga za djecu (J. M. Barrie: Petar Pan, 2005., ABC Naklada; Frances Hodgson Burnett: Little Lord Fauntleroy, 2006., ABC Naklada) prevela je i nekoliko priručnika iz područja dramske pedagogije (Anne Scher: 101 ideja za dramu, 2005., HCDO, Anne Scher: Novih 101 ideja za dramu, 2006., HCDO, Augusto Boal: Igre za glumce i ne-glumce, 2009. HCDO. U posljednje tri godine vodi projekt interaktivne razvojne biblioterapije u OŠ Većeslava Holjevca pod nazivom Vodič za odrastanje te eTwinning projekt Express yourself koji je dobio European Award 2014 za sudjelovanje u natjecanju School of tomorrow.

 

CRNA KRALJICA 1, 2, 3! (igrom i kazališnim vježbama do predstave)

Subota 25.10. od 9 -14 i nedjelja 26.10. 9 – 14

Često puta tekst je prvo za čime posežemo kad razmišljamo o radu na predstavi, a time se preskače dragocjeno iskustvo dramskih igara i kazališnih vježbi koje također mogu biti početna inspiracija za rad na autorskom projektu. Na radionici ćemo istraživati kako se i koliko duboko pojedine dramske igre mogu razviti u kazališno zanimljiv materijal, te kako nam kazališne vježbe mogu pomoći kod formiranja karaktera likova, situacije i priče same. Cilj radionice je ukazati redateljima, učiteljima, dramskim pedagozima da i obična igra, ako joj se pristupi na kreativan način, može biti kazališna predstava.

Radionica je namijenjena amaterima i profesionalcima koji traže drugačiji pristup u radu na predstavi.

Voditeljica: Iva Milley, dramska i mimska pedagoginja Rođena u Zagrebu 1977., diplomirala komparativnu književnost i arheologiju, završava dodatni studij teatrologije na Filozofskom fakultetu. Od djetinjstva polaznica plesnog i dramskog studija Učilišta ZeKaeM-a. Sudjeluje u mnogim predstavama i produkcijama (Male žene; Jedan kavez traži pticu; Žena; Grič-Witch). Pohađa razne seminare i radionice iz dramske pedagogije, odgojnog kazališta, kazališta potlačenih, mime, pokreta i cirkusa, u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 1997. u Dramskom studiju Tirena radi kao dramska pedagoginja te igra u predstavama za djecu i mlade i u projektima odgojnog kazališta. Od 2002. vodi radionice žongliranja i mime u Hrvatskoj i inozemstvu (Susreti EDERED u Austriji, Irskoj, Hrvatskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, te Kazališni kamp u Pazinu i TIP u Sloveniji). Piše igrokaze za djecu i mlade koje i uprizoruje u svojim dramskim grupama objavljene u zbirkama igrokaza Maštoplov i Panika u Strahogradu. Od 2003. honorarna dramska pedagoginja u Učilištu ZeKaeM-a. 2010. surađuje s Montažstrojem na projektu Vatrotehna 2.0, a 2012. na projektu 55+. Sa studentskom grupom Teatra Tirena radi predstavu Linijske obmane koja je proglašena najboljom amaterskom predstavom 2013.


CIJENA POJEDINAČNE RADIONICE JE 250 kn

Potrebno je ispuniti prijavnicu i poslati ju na e-mail adresu iva@tirena.hr

Prijavnice možete preuzeti ovdje:

PRIJAVNICA – Biblioterapija

PRIJAVNICA – Crna kraljica

Share on facebook
Share on twitter