REDATELJSKA RADIONICA

U subotu 28. ožujka od 10 - 16h održat će se 'Redateljska radionica' pod vodstvom akademske redateljice Frane Marije Vranković

Subota 28.3. od 10 do 16h

Odabrali ste tekst za dramsku grupu i pred vama je režiranje komada. Redateljska radionica naučit će vas od čega početi i kako uprizoriti dramski tekst. Voditeljica će pokazati kako iz tekstualnog predloška iščitati vizualne elemente predstave te ih primijeniti produkcijskim uvjetima koji su vam na raspolaganju pri postavljanju predstave. Također će se demonstrirati kako skice i makete pomažu u prostornoj orijentaciji unutar komada i prenošenju ideja izvođačima. Radionica će obuhvatiti i osnovne redateljske pojmove pomoću kojih se zamisli mogu lakše prenijeti izvođačima.

Polaznici mogu odabrati i donijeti igrokaz, skeč ili scenu koju imaju namjeru postavljati i žele o njoj diskutirati.

Polaznici: dramski pedagozi, nastavnici, odgojitelji, studenti, srednjoškolci

Voditeljica: Frana Marija Vranković, akademska redateljica

Zagrebačka kazališna redateljica režirala je dvadesetak predstava, koncerata, evenata te opera u zemlji i inozemstvu te je vodila kazališne radionice na sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je dvije Rektorove nagrade, dvije Posebne rektorove nagrade, Stipendije Tomislav Durbešić te Stipendije Sveučilišta u Zagrebu. Članica je Hrvatskoga društva dramskih umjetnika. Predaje u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu. Piše o kulturi za portal Arteist.hr te je urednica emisija o kulturi na radiju Yammat FM.

CIJENA RADIONICE JE 200 kn

Potrebno je ispuniti prijavnicu i poslati ju na e-mail adresu teatartirena@gmail.com

Prijavnicu možete preuzeti ovdje: Prijavnica – Redateljska radionica

Share on facebook
Share on twitter