Redateljska radionica – od teksta do mizanscena

Zbog velikog interesa za prijašnje redateljske radionice, u veljači organiziramo još jednu! Radionica će se održati u subotu 6. i nedjelju 7. veljače od 10 do 14h pod vodstvom akademske redateljice Frane Marije Vranković.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
REDATELJSKA RADIONICA – OD TEKSTA DO MIZANSCENA
Subota 6. i nedjelja 7. veljače od 10 do 14h
Redateljska radionica naučit će vas od čega početi i kako uprizoriti dramski tekst. Voditeljica će pokazati kako iz tekstualnog predloška iščitati vizualne elemente predstave te ih primijeniti produkcijskim uvjetima koji su vam na raspolaganju pri postavljanju predstave. Također će se demonstrirati kako skice i makete pomažu u prostornoj orijentaciji unutar komada i prenošenju ideja izvođačima. Radionica će obuhvatiti i osnovne redateljske pojmove pomoću kojih se zamisli mogu lakše prenijeti izvođačima.
Polaznici mogu odabrati i donijeti igrokaz, skeč ili scenu koju imaju namjeru postavljati i žele o njoj diskutirati.
POLAZNICI: dramski pedagozi, nastavnici, odgojitelji, voditelji aktivnosti za djecu i mlade, studenti, srednjoškolci
VODITELJICA: Frana Marija Vranković, akademska redateljica
Zagrebačka kazališna redateljica režirala je dvadesetak predstava, koncerata, evenata te opera u zemlji i inozemstvu te je vodila kazališne radionice na sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je dvije Rektorove nagrade, dvije Posebne rektorove nagrade, Stipendije Tomislav Durbešić te Stipendije Sveučilišta u Zagrebu. Članica je Hrvatskoga društva dramskih umjetnika. Predaje u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu.
CIJENA RADIONICE JE 300 kn
Potrebno je ispuniti prijavnicu: Redateljska radionica – prijavnica
i poslati ju na e-mail adresu teatartirena@gmail.com