Radionica pripovijedanja

U subotu 2. i nedjelju 3. travnja od 16 do 19 sati održat će se radionica pripovijedanja pod vodstvom Kristine Gavran. Ispričaj istinitu priču u samo 7 minuta!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

PRIPOVIJEDANJE (Ispričaj istinitu priču u samo 7 minuta!)

Subota 2. i nedjelja 3. travnja od 16 do 19h

Svi u sebi imamo skrivene priče. Pitanje je samo – kako ih otkriti? Možda vaša ogrlica skriva priču? Ili naočale u torbi? Ili onaj mali ožiljak na koljenu? Naučite kako se kroz fokus na jednom motivu može razgranati priča. Tražimo istinite priče, priče koje će taknuti slušatelje, u kojima će se prepoznati ili saznati nešto novo. To ne moraju biti veliki, filmski događaji, dovoljno je da su priče iskrene i vrijedne slušateljeve pažnje.

Kroz jednostavne igre, vođeno prisjećanje i kreativno pisanje pronaći ćemo temu vaše jedinstvene priče, te zatim naučit kako napraviti uvod, uvući slušatelja u radnju, razviti priču, te donijeti dojmljiv kraj sa refleksijom i poantom čitave priče. I sve to u samo 7 minuta! Jednom kad smo izbrusili priču, vrijeme je za vježbe iz javnog govorenja – kako disati, opustiti se, kontrolirati intonaciju glasa i koristiti gestikulaciju u službi priče koju govorimo. Na kraju radionice svaki polaznik će nastupiti sa svojom pričom i dobiti feedback voditeljice i grupe.

Polaznici: 3. i 4. razredi srednje škole, studenti, nastavnici, odgojitelji, voditelji aktivnosti za djecu i mlade

Voditeljica: Kristina Gavran, spisateljica i dramaturginja

Piše drame za odrasle i djecu, drame su joj izvođene u hrvatskim kazalištima (ZKM, Mala scena, Tirena, Scena Gorica…), objavljene u zbornicima i časopisima, te nagrađivane (nagrada Marin Držić za dramu „Spremni“ i dvije nagrade Mali Marulić za drame „Dječak koji je tražio zmaja“ i „Koruptivitis u Mišogradu“). Piše i kratke priče koje su objavljene u knjizi „Kiša u Indiji, ljeto u Berlinu“. Kristina trenutno živi u Birminghamu gdje je dio storytelling grupe „Flashlight True Life Storytellers“ s kojima nastupa; pripovijeda istinite priče i drži radionice.

CIJENA RADIONICE JE 250 kn

Potrebno je ispuniti prijavnicu koju možete preuzeti ovdje: Pripovijedanje – prijavnica

Prijavnicu pošaljite na e-mail adresu teatartirena@gmail.com

Fotografija: www.greenbookblog.com