LIK – ULOGA – SCENA

SVAKOG MJESECA NOVA RADIONICA U TEATRU TIRENA!

 

LIK – ULOGA – SCENA
Voditeljica: Tina Hofman, glumica i redateljica

 

Zadani tekst i likovi. Kreacija lika kroz psihološki i fizički pristup. Glas i tijelo lika i dosljednost izvedbe, rad na ulozi (povezanost s radnjom i komadom). Akcija i reakcija unutar scene, rad na dinamici, pokretu, impulsu, povezanosti s drugim likovima u sceni.

Kako kreirati bogatu ponudu za redatelja: što glumac može postići sam u pripremi i radu na zadanom tekstu/ulozi. Naglasak na ideji aktivnog slušanja i začetku reakcija kao osnove za dinamičan i tečan verbalni i fizički dijalog. Polaznici će raditi u paru/maloj grupi na vlastitom zadatku/sceni, a svaka od scena bit će sagledana i iz redateljskog gledišta.

Tina Hofman – školovala se u The Desmond Jones School of Mime and Physical Theatre i Rose Bruford College u Londonu. Pohađala je brojne radionice s Complicite Theatrom, Frantic Assembly, Iciro Nakayamom, John Wrightom. Izučavala Commediu dell’Arte s Antoniom Favom 2007.g. Nakon toga počinje raditi s redateljima Steve Tipladyem i Clive Chandlerom gdje istražuje nove pravce u povezivanju teatra sjena, predmeta, pokreta i glazbe. Radi kao slobodna glumica i redateljica. S Marcusom Fernandom vodi Dreamscape Theatre s kojim je dosad gostovala po Velikoj Britaniji, Kanadi, Novom Zelandu i Hrvatskoj. Živi u Engleskoj i Hrvatskoj.


Raspored trodnevne radionice:

petak 17.studenog 2011. 18.00 – 21.00

 

subota 19. studenog 2011. 10.00 – 17.00 sati pauza za ručak 1 h

 

nedjelja 20.studenog 10.00 – 17.00 sati pauza za ručak 1 h

 

U prostoru Teatra Rugantino, Tomašićeva 4, Zagreb
CIJENA:

 

300,00 kn za pojedince
350,00 kn za institucije

 

 

rok prijave do 16.studenog
Prijavnicu možete preuzeti ovdje:

 

tel/fax: 01 307 7410

 

Kontakt osoba: Darko Horvat, 091 523 6119

 

e.mail: tirena@zg.t-com.hr
Share on facebook
Share on twitter