Radionica dramatizacije 10. i 11. studenog 2018.

Zbog velikog interesa ponovno organiziramo radionicu dramatizacije!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Radionica se bavi prilagodbom književnog djela kazališnoj izvedbi. Pozabavit ćemo se pitanjima kao što su: Koliko se smijemo odmaknuti od predloška?, Na koje se sve načine može preoblikovati predložak? i Kako izbjeći predstavu koja je puka ilustracija?

Polaznici će proći cijelim procesom prilagodbe teksta: analiza tekstualnih predložaka (teme, motivi, situacije, likovi…), organizacija materijala u scenoslijed i raspisivanje scena, odnosno dramatizacija jednog dijela predloška. Procesom dramatizacije polaznici će naučiti koje su formalne karakteristike dramskog teksta, što sve čini jednu scenu, koji su postupci dramatizacije te značenje i pisanje sinopsisa, scenoslijeda i didaskalija.

Polaznici: srednjoškolci, studenti, odgojitelji, učitelji, nastavnici, voditelji aktivnosti za djecu i mlade

Voditeljica: Nina Horvat, dramaturginja i dramska spisateljica
Diplomirala je i magistrirala na Odsjeku dramaturgije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Umjetnička je voditeljica Teatra Tirena. Zadnjih šest godina vodi radionice na Kazališnom kampu. Radila je kao dramaturginja na predstavama Raditi! Raditi…/pokušaji 6, 9, 11, Dvolična igra, Bilo jednom…, S/nalazim/se, Genijalni genije, Mala vještica, To je to?, MetODA za brak, D(n)o dna, #generacija, Nespojivi i Ružičasta sanjarica. Za predstavu Ružičasta sanjarica napisala je i tekst koji je na 6. Malom Maruliću nagrađen kao najbolji. Za dramski tekst Dok nas smrt ne rastavi dobila je treću nagradu Marin Držić 2009. godine. Na Sceni Gorica postavljeni su joj tekstovi I živjele su sretno…? te I živjeli su sretno…? koji je 2012. dobio Nagradu publike portala Teatar.hr. U Teatru Tirena postavljeni su joj tekstovi Tko je to izumio i Preko grma, preko trna... Dvije je godine pisala za kazališni web-portal Teatar.hr. U Teatru Tirena radi i kao dramska pedagoginja.

Cijena: 250 kn

Radionica će se održavati u subotu 10. studenog od 14:00 do 18:00 te u nedjelju 11. studenog od 10:00 do 14:00 u prostoru Teatra Tirena u Kačićevoj 6a. 

Da biste se prijavili potrebno je ispuniti prijavnicu i poslati ju na e-mail jelena.tirena@gmail.com

Prijavnicu možete preuzeti ovdje:

Radionica dramatizacije studeni 2018 – prijavnica