Nikolina Bakmaz

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Rođena je 1987. u Zagrebu, završila je školu Primijenjene umjetnosti i teološki fakultet Matija Vlačić Ilirik. Nakon toga upisuje Postdiplomski specijalistički studij dramske pedagogije kao prva generacija.

2012. završava četverogodišnji glumački program Studia Kubus, a 2017. dvogodišnji glumački program Studio 9, u suradnji s Michail Chekhov Actors Studio Boston uz završnu izvedbu “Asylum/ Ja sam Veronika”.

Pohađala je niz kazališnih, dramskih, mimskih radionica.

Od 2014. radi u Zaprešićkom kazalištu za djecu i mlade kao dramski pedagog te je radila u procesu na predstavama: “Snjegović na moru”, “Svaki pas ima svoj dan”, “Bajka o ribaru i ribici”, “Roditelji ovo-ono”, “Plašljivi tigrić”, “12 gnjevnih ljudi”, “Pismo iz Zelengrada”, “Lopov u školi”, “Kako je sveti Nikola zapeo u dizalu” te filmu “Sve što vidiš istina nije” u suradnji s FKVKZ Zaprešić koji su snimili polaznici starijih razreda osnovne škole i srednjoškolci.

Sudjelovala je na 1. Simpoziju dramske pedagogijeBudućnost dramskoga odgoja: Kako odgovoriti na zahtjeve svijeta u kojem rastemo i živimo?” i vodila radionicu Repeticije, te na 2. znanstveno-umjetničkom simpoziju o dramskom odgoju: “Poticanje kvalitete u dramskom stvaralaštvu”.

Od 2018. vodi grupe u Tireni te je glumila u Tireninoj predstavi “Neposlušna pahulja”.

Teatar Tirena
Kačićeva 6A
10000 ZAGREB

+385 1 410 0241
+385 95 410 0241
teatratirena@gmail.com

© Sva prava pridržana

Made with by SKROZ​​