NINA HORVAT

Rođena 1989. godine u Zagrebu. Maturirala je u Privatnoj klasičnoj gimnaziji a diplomirala je i magistrirala na Odsjeku dramaturgije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Od 2011. godine članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika a od 2015. Hrvatskog centra za dramski odgoj.

Umjetnička je voditeljica Teatra Tirena. Posljednjih šest godina vodi radionice na Tireninom Kazališnom kampu. U Tireni je igrala u desetak predstava i odgojnih kazališta. Radi kao dramski pedagog u Teatru Tirena i 1. Hrvatskoj Broadway školi.

Zajedno s Ines Škuflić – Horvat napisala je tekstove za dječje predstave ‘Avanture Vrećka i Smećka’, ‘Zimska melodija’, ‘Božićne nevolje’ , ‘Gdje su moje čarape?’, ‘Neposlušna pahulja’ i ‘Božićna potraga’ koji su uprizoreni u Teatru Tirena. Dvije godine pisala je za kazališni web portal Teatar.hr.

Radila je kao dramaturg na predstavama ‘Raditi! Raditi… / pokušaji 6, 9, 11′, ‘Dvolična igra’, ‘Bilo jednom…’, ‘S/nalazim/se’, ‘Genijalni genije’, , ‘MetODA za brak’, ‘To je to?’ i ‘Ružičasta sanjarica’ za koju je napisala i tekst koji je bio nominiran za Nagradu publike Teatra.hr u kategoriji tekst godine. Za ‘Ružičastu sanjaricu’ je na 6. Malom Maruliću dobila nagradu za najbolji tekst.

2009. godine dobila je treću nagradu ‘Marin Držić’ za dramski tekst ‘Dok nas smrt ne rastavi’ koji je 2012. postavljen u Gradskom kazalištu u Jastrebarskom. Za tekst ‘I živjeli su sretno…?’ koji joj je postavljen 2012. na Sceni Gorica POU Velika Gorica dobila je Nagradu publike Teatra.hr za tekst godine. U produkciji Hrvatskog radija snimljene su i emitirane njezine radiodrame ‘Izgledaš isto kao ona’ i ‘Mirni gaj’.

U Teatru Tirena postavljeni su joj je tekstovi ‘Tko je to izumio’ (2013.) i ‘Preko grma, preko trna… (priče iz hrvatskih narodnih predaja)’ (2014.). U Maloj sceni joj je osim ‘Ružičaste sanjarice’ postavljen i tekst ‘Mala vještica’ (2015.)

2013. godine sudjelovala je na 8. svjetskom kongresu dramske pedagogije IDEA u Parizu kao dio projekta YOUNG IDEA.