Dramaturška radionica

Nakon radionice dramatizacije, 22. i 23. ožujka od 10-14h održat će se DRAMATURŠKA RADIONICA pod vodstvom Maje Sviben
Copy of DRAMATURŠKA RADIONICA-page0001

Dramaturgija postoji jednako u svakodnevnom životu kao i u kazališnoj predstavi – odlikuje se nizom događanja koja su povezana, bilo uzročno-posljedičnim slijedom ili okom promatrača. Zbog toga je cilj radionice proučavanje razlika zakonitosti stvarnog svijeta i onih fikcionalnih.
Radionica želi doprinijeti boljem razumijevanju dramaturških postupaka koji odlikuju svaki proces stvaranja dramskog djela ili izvedbe, a zasnivat će se na praksi timskog rada pri nastajanju predstave, iskušanoj jednako u radu u profesionalnom teatru, kao i u radu s djecom i mladima.
U radionici ćemo se baviti problemima konstrukcije priče i likova, stvaranjem dramskih situacija iz drukčijih poticaja (fotografije, novinski članci, dokumenti), dramskom prilagodbom proznih i poetskih tekstova, dramaturgijom izvedbe. Priče ćemo oblikovati iz dramskih likova i situacija stvorenih tijekom radionice, okušat ćemo se kao dramaturzi na predlošcima koji nastanu iz skupnog rada.

POLAZNICI: učitelji, profesori, voditelji aktivnosti za djecu i mlade, studenti, stariji srednjoškolci

VODITELJICA: Maja Sviben
Rođena u Zagrebu 1981., gdje završava studij dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti. Kao dramaturginja surađivala je na petnaestak predstava, radila je kao urednica za Teatar.hr, autorica je nekoliko projekata odgojnog kazališta i bavi se dramskom pedagogijom. Od 1999. do 2007. radi kao dramski pedagog za Dramski studio Tirena te MCUK. Članica je uredništva portala Drame.hr, posvećenog predstavljanju suvremenog domaćeg dramskog pisma. Dobitnica je nagrade ‘Marin Držić’ za dramu ‘Točka izvorišta’ 2004. Tekst je izveden u produkciji KUFER-a i režiji Marija Kovača. Suosnivačica je umjetničkog kolektiva SKROZ.

Radionica će se održati 22. i 23. ožujka od 10-14h u prostoru Teatra Tirena (Kačićeva 6a)

CIJENA: 200kn

Da biste se prijavili na radionicu potrebno je ispuniti prijavnicu koju možete preuzeti ovdje:

PRIJAVNICA – dramaturška radionica

i poslati ju na e-mail adresu iva@tirena.hr

Share on facebook
Share on twitter