Dramski studio: “Nevidljivi gradovi”

Premijera nove predstave našeg dramskog studija održat će se 19.11.2018.!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Kad mislimo o gradovima, u množini, neminovno mislimo i o putovanjima. Jer jedini način da doživimo raznolikost i ljepotu svog grada jest da se iz njega maknemo, da sami sebi izmaknemo poznato tlo pod nogama i pokušamo potražiti nova iskustva, nove ljude, nova prijateljstva. Putovanje uvijek označava promjenu, obilježenu početnom i završnom točkom, odnosno pitanjima odakle krećemo i kamo želimo stići. A i te točke, nadajmo se, samo su dvije od mnogih u dugačkoj pustolovini, u potrazi za nečim nevidljivim i neuhvatljivim, onim gradom ili gradovima koji nam neprestano izmiču. Neki od tih gradova postoje samo u sekundama kad se budimo ili smo upravo zaspali, neki su se sakrili ispod mrlja na starim zemljopisnim kartama, a neki žive s prijateljima koji su otišli.

Ponekad iz ponekih gradova poželimo pobjeći, ali cilj putovanja uvijek je samo da putujemo dalje, obogaćeni novim pitanjima i putokazima, iznenađeni svakom zgradom neobična oblika i pozdravom koji ne možemo izgovoriti.

Tek tada možemo razmišljati o povratku u naš grad i tek tada on postaje samo jedna točka u nizu. Čak i ako se iz nje nismo udaljili nekim prijevoznim sredstvom, nego samo neizgovorenim pitanjima.

Jedno od njih je sigurno: kakav je naš grad? Srednjoškolcima i studentima našeg dramskog studija ponudili smo da nekoliko mjeseci osmišljavaju priče, scene, pišu, glume, razmjenjuju mišljenja i stavove, druže se i stvaraju svoju, novu malu zajednicu. Ona možda najbolje daje odgovor na pitanje. Grad su ljudi, a naš grad je onaj s ljudima koje smo odabrali.

Umjetničko pedagoško vodstvo: Maja Sviben

Igraju: Ana Janjić, Arna Grabar, Anamarija Koturić, Dora Čiča, Karla Aračić, Lorena Arnautović, Lucija Jakupčić, Lucija Jelinić, Marija Androić, Martina Slakoper, Veronika Fišter, Vida Zelić, Andrija Žunac, Jona Jovanović, Luka Kasić

Teatar Tirena
Kačićeva 6A
10000 ZAGREB

+385 1 410 0241
+385 95 410 0241
teatartirena@gmail.com

© Sva prava pridržana