Nikolina Bakmaz

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Rođena je 1987. u Zagrebu, završila je školu Primijenjene umjetnosti i teološki fakultet Matija Vlačić Ilirik. Nakon toga upisuje Poslijediplomski specijalistički studij Dramske pedagogije kao prva generacija i stječe titulu sveučilišne specijalistice dramske pedagogije s obranom rada ‘Prosudba predstave u kojoj glume djeca ili mladi: Važnost procesa rada’

2012. završava četverogodišnji glumački program Studia Kubus, a 2017. dvogodišnji glumački program Studio 9, u suradnji s Michail Chekhov Actors Studio Boston uz završnu izvedbu ‘Asylum/ Ja sam Veronika’.

Kao dodatnu dramskopedagošku edukaciju prije specijalističkog studija pohađala je niz kazališnih, dramskih i mimskih radionica.

Od 2014. radi u Zaprešićkom kazalištu za djecu i mlade kao dramska pedagoginja te je radila u procesu na predstavama: ‘Snjegović na moru’, ‘Svaki pas ima svoj dan’, ‘Bajka o ribaru i ribici’, ‘Roditelji ovo-ono’, ‘Plašljivi tigrić’, ’12 gnjevnih ljudi’, ‘Pismo iz Zelengrada’, ‘Lopov u školi’, ‘Kako je sveti Nikola zapeo u dizalu’ te filmu ‘Sve što vidiš istina nije’ u suradnji s FKVKZ Zaprešić koji su snimili polaznici starijih razreda osnovne škole i srednjoškolci.

Sudjelovala je na sva tri do sad održana Simpozija dramske pedagogije:

2017. – 1. Simpoziju dramske pedagogije Budućnost dramskoga odgoja: Kako odgovoriti na zahtjeve svijeta u kojem rastemo i živimo?’  (vodila radionicu Repeticije)

2018. – 2. znanstveno-umjetničkom simpoziju o dramskom odgoju: ‘Poticanje kvalitete u dramskom stvaralaštvu’ 

2019. – 3. Znanstveno-umjetnički simpozij s međunarodnim sudjelovanjem ‘Kako dramsko izražavanje pridonosi kvaliteti poučavanja’

Od 2018. vodi dramske grupe u Teatru Tirena u Zagrebu te je glumila u Tireninoj predstavi ‘Neposlušna pahulja’.

Od 2019. vodi dramske grupe u Max Teatru u Zaprešiću

Teatar Tirena
Kačićeva 6A
10000 ZAGREB

+385 1 410 0241
+385 95 410 0241
teatartirena@gmail.com

© Sva prava pridržana