KATARINA BREBER

katarina breber  - fokus

Rođena 1991. u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je kroatistiku i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Jedanaest je godina pohađala dramski studio ZKM-a i glumila u predstavama “Legenda o dva sunca” i “Mačji blues”. S predstavama je sudjelovala na svjetskim kazališnim festivalima za djecu i mlade: Kuba (2004.), Austrija (2009.) i Španjolska (2009.).

2005. godine sudjelovala je na Europskim dječjim dramskim susretima u Irskoj.

Članica je Tirene od 2010. a od 2011. vodi dramske grupe. Glumila je u Tireninim predstavama “Avanture Vrećka i Smećka” i “Pre/velika očekivanja”.

2013. pohađala je radionicu na susretu Theatre Integrates People (Mednarodne poletne gledališke delavnice) u Izoli u Sloveniji. Redovito pohađa radionice u organizaciji Teatra Tirena: Pripovijedanje, Dramatizacija, Procesna drama, Crna kraljica 1,2,3, 10×10 (Kako napraviti predstavu od 10 minuta s desetero djece), Psihodrama. Sudjelovala na radionicama Simpozija dramske pedagogije: Dramske metode u nastavi hrvatskog jezika; Galeb Jonathan Livingston, Dramske metode u nastavi hrvatskog jezika u srednjoj školi: Tena, Tko ne djeluje, sudjeluje!- radionica forum teatra, Dramska igra kao poligon stvaralačkom prepričavanju, Izborni program Dramskog odgoja u školama.

Share on facebook
Share on twitter