Priznanje Hrvatskog centra za dramski odgoj

Hrvatski centar za dramski odgoj našem je dramskom studiju dodijelio Priznanje za inovativnu aktivnost ostvarenu pokretanjem i osmišljavanjem studijskoga dramskog rada 'na daljinu' kao alternativnog načina rada u uvjetima pandemije.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Hrvatski centar za dramski odgoj našem je dramskom studiju dodijelio Priznanje za inovativnu aktivnost ostvarenu pokretanjem i osmišljavanjem studijskoga dramskog rada ‘na daljinu’ kao alternativnog načina rada u uvjetima pandemije.

Obrazloženje Povjerenstva:
Pandemija koronavirusa i drastične mjere kojima se nastoji obuzdati širenje zaraze naročito su pogodile djelatnosti poput izvedbenih umjetnosti i odgojno-obrazovnih djelatnosti, koje se obavljaju bliskim kontaktom i komunikacijom uživo među sudionicima. Uvođenjem zaštitnih mjera, proljetos i ponovno opet u studenome, u pitanje je tako došla ne samo redovna aktivnost nego ponegdje i egzistencija dramskih studija i njihovih djelatnika.

Već od početka velike proljetne izolacije, pedagozi i voditelji Dramskoga studija Teatra Tirena, suočeni s prijetnjom potpunog prekida te mogućim gašenjem studijskoga rada, pokrenuli su i ‘u hodu’ razvijali oblike rada ‘na daljinu’ prilagođujući zadatke i postupke dramskoga rada uživo mogućnostima daljinske vizualne komunikacije putem programa i platformi poput Zooma, WhatsAppa, YouTubea i drugih.

Dramski studio Teatra Tirena uspio je realizirati cjelovit proces rada ‘na daljinu’ kao alternativni način studijskoga dramskog rada u uvjetima kada je aktivnost uživo onemogućena. Izlažući primjere svoga rada na različitim društvenim mrežama i drugim su studijima i pedagozima ponudili modele rada primjenjive u sličnim okolnostima.

Teatar Tirena
Kačićeva 6A
10000 ZAGREB

+385 1 410 0241
+385 95 410 0241
teatartirena@gmail.com

© Sva prava pridržana