Pogledajte predstavu “Kutija” našeg dramskog studija!

Dva petka za redom (18. i 25. veljače) u 20h u Centar za kulturu Trešnjevka možete pogledati novu predstavu našeg dramskog studija "Kutija"!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Dva petka za redom (18. i 25. veljače) u 20h u Centar za kulturu Trešnjevka možete pogledati novu predstavu našeg dramskog studija “Kutija”!

Ulaznice se mogu rezervirati na tnt@cekate.hr, a po cijeni od 20 kn moći će se kupiti na blagajni CKT-a sat vremena prije predstave.

Predstava “Kutija” nastala je metodom skupno osmišljenog kazališta te je polaznicima srednjoškolskih i studentskih dramskih grupa Teatra Tirena ponudila mogućnost da se osvrnu na trenutne okolnosti i pretvore ih u fikcionalni svijet – svijet apokaliptične pustoši u kojem je za preživljavanje potrebna solidarnost i pokušaj stvaranja zajednice. Taj se svijet možda već dogodio, možda se još nije dogodio, a možda se nikad niti neće dogoditi, no pokušali smo motive iz mita o Pandorinoj kutiji (koji je bio jedna od polazišnih točaka rada) rastvarati i uklapati u recentna događanja, bavili smo se strahovima, željama, nadanjima, a u konačnici smo konstruirali ne samo novu priču na temelju mita, nego i stvorili predstavu koja je jednako nepostojana kao i svijet koji nas okružuje.

Predstava se može igrati u raznolikim prostorima, s raznolikim brojem izvođača, iz scene u scenu, ili iz izvedbe u izvedbu mogu se mijenjati likovi koji ‘nose’ određene dijelove radnje i izgovaraju određene rečenice – sve kako bismo proučili kakav učinak stvara svaki pojedinačni element predstave. Nestalnošću i promjenjivošću izvedbe željeli smo odgovoriti na stvarne izazove života u vremenu gdje se uvjeti, trajanje, osobni prostori, prostori u kojima stvaramo i kroz koje prolazimo svakodnevno mijenjaju, smanjuju, povećavaju, približavaju, udaljuju…

Umjetničko – pedagoško vodstvo: Maja Sviben 

Izvođači: Ana Glamuzina, Ana Topić, Antonia Belančić, Hana Delić, Klara Mikolaci, Klara Mišković, Lara Podhraški, Matea Mandić, Rebecca Frangen, Tia Gebauer, Veronika Fišter, Filip Humski, Leon Jureša, Viktor Grabar

Teatar Tirena
Kačićeva 6A
10000 ZAGREB

+385 1 410 0241
+385 95 410 0241
teatartirena@gmail.com

© Sva prava pridržana