Tirena na Noći kazališta: S/nalazim/se

Tirena ove godine na Noći kazališta 17.11. sudjeluje sa svojom novom predstavom za tinejđere! 20h u Centru za kulturu Trešnjevka

Tirena ove godine na Noći kazališta (17.11.) sudjeluje sa svojom novom predstavom za tinejđere! Predstava S/nalazim/se je na programu u 20h, u Centru za kulturu Trešnjevka.

Pretpremijera predstave održat će se 15.11. u 20h (ulaz slobodan) a premijera 25.11., također u CKT-u Trešnjevka.

S/nalazim/se je predstava o pitanjima, odgovorima, komunikaciji, filofobiji, (ne)uspjehu, sreći, slučajnostima, tračanju, kašnjenju, strahu, očekivanjima, neugodi, pritiscima, željama i još mnogo čemu. Tinejđere muči cijeli niz problema, neki su lako rješivi a neki ne… Postavljaju si mnoga pitanja na dio kojih je lako naći odgovor no za odgovorima na neka od njih tragat će cijeli život.

Gdje želim biti sutra? Dajem li druge prilike? Vjerujem li ljudima? Čega se najviše bojim? Jesam li zadovoljan/na onim što imam? Do čega mi je stalo? Što ona ima, a ja nemam? Što mi treba da sve bude dobro? Je l’ ti stvarno nešto značim? Koji je smisao života?

Tekst je nastao kroz intervjue, grupne razgovore i zajedničke akcije srednjoškolaca, analizom stvarnih problema i izazova kojima su okruženi. Predstava pokušava govoriti upravo o onome što ih se tiče, bez da im se unaprijed pokaže što smiju a što ne smiju, što je za njih dobro a što nije. Tinejđeri su podvrgnuti pritiscima sa svih strana – sve treba brže, bolje i više. Postavlja se pitanje kako u sveopćem kaosu preživjeti bez većih posljedica.

AUTORSKI TIM:
Režija: Marina Petković Liker
Dramaturgija: Nina Horvat
Glazba: Darko Horvat
Video: Ivan Dobran i Nives Sertić
Igraju:Petra Težak, Filip Vidović, Ines Matić, Irena Štefančić, Luka Posilović, Filip SomekUlaz je BESPLATAN ali potrebno je podignuti karte na blagajni CeKaTe-a!