Projekt “Let’s communicate” u Tajlandu!

Naše dramske pedagoginje Ines Škuflić-Horvat, Maja Sviben i Katarina Breber te naša dugogodišnja suradnica, profesorica hrvatskog jezika i književnosti Maša Rimac Jurinović provele su dva tjedna u Tajlandu u sklopu Erasmus+ projekta "Let's communicate"!

1. prosinca započeli smo s projektom “Let’s Communicate”, koji sufinancira Europska unija kroz Erasmus + program “Capacity Building in the Field of Youth”. Kroz projekt ćemo raditi na razvijanju i promoviranju edukativnih programa za učenje jezika kroz dramske tehnike. Nakon što su u siječnju delegacije iz  TAKA TUKA gledališka pedagogika / Educational Drama and Theatre (Slovenija) i Kumut Chandruang Fundation (Tajland) s kojima radimo projekt boravile u Zagrebu, u veljači su predstavnici sve tri organizacije otišle u Tajland!

Naše dramske pedagoginje Ines Škuflić-Horvat, Maja Sviben i Katarina Breber te naša dugogodišnja suradnica, profesorica hrvatskog jezika i književnosti Maša Rimac Jurinović dva su tjedna boravile u Tajlandu i vodile radionice u kojima su sudjelovali učenici tajlandske škole Moradokmai te članovi slovenske organizacije TAKA TUKA.

Treća faza projekta odvijat će se ovo ljeto u Sloveniji!

“Tajlandsko Erasmus+ iskustvo bilo je nezaboravno kako iz privatnih tako i iz profesionalnih razloga: upoznala sam novu i nadasve zanimljivu kulturu, a donekle i jezik; imala prilike opažati rad škole u kojoj je umjetnost dominantna sastavnica kurikula te vidjeti kako se putem plesa, glazbe i glume može poučavati primjerice engleski jezik. Osim toga, imala sam prilike voditi dramske radionice za djecu s teškoćama što je za mene bio veliki profesionalni izazov i iskorak. I na kraju, voljela bih istaknuti kako je osjećaju zadovoljstva svakako doprinijelo što sam imala priliku pomno osmišljavati, strukturirati i voditi radionice s izrazito stručnim dramskim pedagoginjama – Ines, Majom i Katarinom – koje su nesebično dijelile svoje iskustvo i znanje sa mnom. I zato ขอบคุณค่ะ uz nezobilazni tajlandski :).” – Maša Rimac Jurinović

“Drugi dio projekta Lets communicate odvio se na Tajlandu, a prednost je ovakvih projekata što nude iskustva koja obična turistička putovanja ne nude pa smo tako, s TAKA TUKA gledališkom pedagogikom, deset dana živjele u Moradokmai Theatre Community & Homeschool – zajednici koja funkcionira kao internat. Život te djece skroz je drugačiji od života djece u Hrvatskoj. Najviše mi se svidjelo što su djeca neopterećene tehnologijom, odjećom, obućom, što ne skidaju osmijeh s lica, što imaju pravu školu za život i što su učitelji vrlo cijenjeni. Djeca su s veseljem sudjelovala u našim dramskim radionicama i pokazala zavidnu razinu preciznosti i koncentracije. Tijekom jedne radionice bila su korištena čak tri jezika (engleski, slovenski i tajlandski) te dva znakovna jezika (tajlandski i slovenski). Iskustva s ovog putovanja stvarno su neprocjenjiva i sretna sam i zahvalna što sudjelujem u ovom projektu.” – Katarina Breber