Jelena Kovačić

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Jelena Kovačić je rođena u Koprivnici, osnovnu školu završila je u rodnim Molvama, a opću gimnaziju u Đurđevcu. Istovremeno je završila Osnovnu glazbenu školu (smjer klavir) u Križevcima, pohađala satove pjevanja u Glazbenoj radionici te razne dramske skupine diljem Podravine gdje su počeli njezini prvi scenski koraci. U Zagrebu je završila studij na Filozofskom fakultetu i stekla zvanje magistre edukacije hrvatskoga jezika i književnosti te povijesti umjetnosti. 

Za vrijeme studija pohađala je dramski studio Učilišta ZeKaeM-a, pod vodstvom Ines Škuflić-Horvat te istovremeno glumila u nekoliko različitih umjetničkih projekata – rock opera „Antigona-prockletstvo roda“ Medley teatra (2013.), „Šest osoba traži autora“ Odsjeka za kroatistiku (2015.). Odlaskom na studij u Varšavu, sudjelovala je u projektu ATLAS te igrala u predstavi „I have drawn more than you can see here“ (2016.) umjetničko-edukativne organizacije Strefe Wolnosłowe u Varšavi. Po povratku u Zagreb uključila se u autorski projekt „Sve što nije tvoje“ (2017.). 

Bavljenje umjetničkom pedagogijom i diplomski rad rezultirali su izvornim znanstvenim člankom „Dramsko izražavanje u srednjoškolskoj nastavi Likovne umjetnosti: mogućnosti primjene i prijedlozi metodičko-didaktičkih vježbi“.

Njezini prvi, dramsko-pedagoški koraci započeli su u Teatru Tirena, a potaknuta takvim radom upisala je i Poslijediplomski specijalistički studij Dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu koji trenutno pohađa. Od jeseni 2018. godine na stručnom je osposobljavanju u Teatru Tirena – glumila je u predstavi „Božićne nevolje“, koordinira dramski studio, vodi dramske grupe za djecu i mlade. Također, honorarni je suradnik u Kreativnom centru Košnica.

Teatar Tirena
Kačićeva 6A
10000 ZAGREB

+385 1 410 0241
+385 95 410 0241
teatratirena@gmail.com

© Sva prava pridržana

Made with by SKROZ​​