KAKO IZGLEDA RAD U DRAMSKOM STUDIJU?

Saznajte kako izgleda rad u našim dramskim grupama!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ZAŠTO SE UPISATI U DRAMSKI STUDIO?

Jer je  korisno i zabavno! Razvija se samopouzdanje, razbija trema. Postaješ slobodniji, naći ćeš nove prijatelje, raditi u grupi, čuti tuđe mišljenje, izreći svoje. Kroz dramsku igru se razvijaju kreativnost i mašta, snalažljivost i odgovornost. Dramski odgoj je izuzetno koristan za socijalizaciju, razvoj komunikacijskih vještina, izgradnju osobnosti. Dramske grupe svoje predstave igraju na Danima Teatra Tirene i festivalima za djecu i mlade. Redovno sudjelujemo na SKAZ-u i ASSITEJ-evom Festivalu profesionalno vođenih dramskih grupa. Članovi Dramskog studija Tirena sudjelovali su na Europskim dramskim susretima u Finskoj, Izraelu, Irskoj, Rusiji, Mađarskoj, Belgiji, Turskoj, Velikoj Britaniji, Švicarskoj i Danskoj, te u nizu europskih projekata.

NAGRADE:

DRAMSKA RADIONICA ZA PREDŠKOLCE – Kazališna avantura

Razvijanje kreativnosti i mašte, pričanje priča i improvizacije, upoznavanje s kazalištem. Priprema za školu kroz dramske igre. Rad u grupi i prilagodba novim situacijama, razvoj osobnosti, komunikacija i socijalizacija. Na kraju godine održava se ogledni sat za javnost.

DRAMSKE GRUPE OD 6 DO 11 GODINA

Razvijanje govornog izražavanja, mašte, opažanja, izražajnosti. Stvaranje priča. Druženje i zajednički rad na glumačkim zadacima. Upoznavanje s radom kazališta. Improvizacije i dramatizacije. Priprema javne produkcije.

DRAMSKE GRUPE OD 12 DO 15 GODINA

Rad na scenskom pokretu, glasu i govoru. Razvijanje mašte, opažanja, uživljavanja i izražajnosti. Vježbe zamišljanja i doživljavanja. Rad na tekstu, liku i ulozi.  Uz dramske igre i i improvizacije stvaramo priče koje uprizorujemo.  Postavljamo predstavu koja se javno izvodi.

DRAMSKE RADIONICE ZA SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE

Oslobađanje glasovne i tjelesne ekspresije, verbalna i neverbalna komunikacija, rad na scenskom govoru. Vježbe zamišljanja i osjetilnog pamćenja. Improvizacije. Razvijanje kreativnosti, glumačkih tehnika, rad s partnerom i grupom, istraživanje kreacije i suigre, priprema za audicije. 

Uz rad na glumačkim vještinama skupno se osmišljava predstava/ performans ili postavlja  pisani tekst koji se javno izvodi. Pojačani program: radionice rada na glasu i scenskom pokretu, rad na tekstu (monolog, recitacija),  dramsko pisanje, mjuzikl.

Voditelji dramskih grupa:

Ines Škuflić-Horvat
Maja Sviben
Marija Šorša
Katarina Breber
Nina Horvat
Josip Hadži-Boškov
Antonija Cvitković
Jelena Kovačić
Ana Malnar
Nikolina Bakmaz
Lara Janić 

Teatar Tirena
Kačićeva 6A
10000 ZAGREB

+385 1 410 0241
+385 95 410 0241
teatartirena@gmail.com

© Sva prava pridržana