Edukacije

Teatar Tirena je dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima.
Kroz edukacijske programe razvijamo kazališnu kulturu i pružamo stručno znanja iz kazališta kao medija.

Nudimo inovativne programe za izvedbene umjetnosti, uz praktično, interaktivno učenje. Radionice su namijenjene profesionalnom kazališnom razvoju djece i mladih, te voditeljima aktivnosti za djecu i mlade, a vode ih vrsni dramski umjetnici i pedagozi. Radionice u trajanju od nekoliko dana odvijaju se u Tireni tijekom godine, vikendima ili u partnerstvu s lokalnim organizacijama. Dio programa može se organizirati i online.

Rad na monologu

Radionica je uvod u rad na monologu, priprema za nastavak rada samostalno ili s mentorom: – kako izabrati monolog – izrada redateljsko-dramaturškog plana – tekst,

Procesna drama

Procesna drama potire granicu između izvođača i gledatelja, dajući sudionicima mogućnost da kreiraju zamišljeni svijet, progovore o problemima i transformiraju ih u kazališni čin u

Od ideje do izvedbe

Kako doći do ideje za kazališnu predstavu? Kako ideju uz pomoć dramskih tehnika, vježbi  i improvizacija razviti u materijal za izvedbu?  Koje su ključne točke

U 18 dosadašnjih Kazališnih kampova održano je preko 200 radionica kroz koje je prošlo oko 1200 polaznika. Kazališni kamp je 2011. dobio godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.

18. Kazališni kamp

Na ovogodišnjem, 18. po redu Kazališnom kampu koji će se u periodu od 27. lipnja do 5. srpnja održati u Zagrebu i na Zoom platformi očekuje vas 6 raznovrsnih kazališnih radionica!

17. Kazališni kamp

Na ovogodišnjem, 17. po redu Kazališnom kampu koji će se u periodu od 21. lipnja do 4. srpnja održati u Zagrebu, Koprivnici i na Zoom platformi očekuje vas 13 raznovrsnih kazališnih radionica i jedno predavanje!

16. Kazališni kamp

Na ovogodišnjem, 16. po redu Kazališnom kampu održat će se šest raznovrsnih kazališnih radionica u periodu od 24. lipnja do 5. srpnja! Sve online radionice održat će se preko platforme Zoom, sve offline radionice održat će se u našem prostoru u Kačićevoj 6a!