Jelena Kovačić

Jelena Kovačić rođena je 1991. u Koprivnici. Diplomirala je 2017. godine Hrvatski jezik i književnost te Povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2020. završava Poslijediplomski specijalistički studij dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu te stječe naziv sveučilišna specijalistica dramske pedagogije. 

U rujnu 2019. godine završava stručno osposobljavanje u Teatru Tirena gdje nastavlja raditi kao voditeljica dramskih skupina i suradnica na projektima.  Trenutno radi u OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu kao profesorica pripremne nastave hrvatskog jezika za inojezičare. 

Tijekom redovnog studija proučavala je načine spajanja dramskog odgoja i likovne umjetnosti koji su rezultirali vođenjem radionica za odgojno-obrazovne djelatnike (Likovna umjetnost i dramski odgoj, Likovnom umjetnošću do dramske priče) i vođenjem fotografsko-dramskoga programa Dramimo s Dabcem koji je nastao u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti tijekom izložbe fotografija Toše Dabca (2021.) te dramsko-medijacijskog programa MSU priča (2023.) kojim se propitkivao muzejski prostor, njegova zbirka i okruženje. 

Zajedno s vodstvom Foruma udruga nezavisne kulture iz Koprivnice pokreće ciklus dramskih edukativnih sadržaja pod nazivom Dramim(o)! u sklopu kojega vodi dramske radionice za odrasle te dramsko-likovno-glazbeni stvaralački program Ljetna pozornica