20 godina Teatra Tirena

Pridružite nam se u rođendanskom slavlju i dođite na neki od programa koji će se održavati u periodu od 5. do 8. listopada! Čekaju vas predstave, radionice i ogledni satovi!

Dvadeseti rođendan proslavit ćemo u velikom stilu četverodnevnim slavljem!

https://www.youtube.com/watch?v=TC2eS-CUj4o

ČETVRTAK 5.10. (Mala scena, Medveščak 2)
20:00 premijera predstave #generacija 

PETAK 6.10. (Teatar Tirena, Kačićeva 6a)
17:30 – 19:00 ogledni sat predškolske dramske grupe
20:00 – 22:00 ogledni sat studentske dramske grupe
* dolazak je potrebno najaviti na e-mail nina@tirena.hr

SUBOTA 7.10. 
9:30 – 11:30 ogledni sat srednjoškolske dramske grupe (Teatar Tirena, Kačićeva 6a)
11:00 – 13:00 performansi po gradu
14:00 radionica povjerenja i neverbalne komunikacije
19:00 Improliga
* samo za polaznike Tireninog dramskog studija

NEDJELJA 8.10. (Mala scena, Medveščak 2) 
Prošlogodišnje produkcije dramskog studija

11:00 Marija Šorša: “Bajka o dva Lj”
Postoji planet na kojem raste čudotvorna Jabuka koja Kraljici planeta služi kao eliksir mladosti. No, što ce se dogoditi kada Jabuka počne trunuti, tko je krivac, i što će Kraljici biti važnije – ljubav ili ljepota? Saznajte u bajci o dva LJ!
Režija i dramsko-pedagoško vodstvo: Marija Šorša

12:00 Nina Horvat: “Kaos prije premijere”
Dva sata prije premijere sve krene nizbrdo. Glumci su nezadovoljni, scenografija se raspada, pisac prigovara, kostimografkinja radi promjene u zadnji čas a redateljica ne zna što bi sa sobom od muke.
Režija i dramsko-pedagoško vodstvo: Ines Škuflić-Horvat

19:30 William Shakespeare i grupa: “San Ivanjske noći”
RESTORAN TIRENA: ČUŠPAJZ OD SHAKESPEAREA (BEZ NOKLICA)
Jednostavno, lagano i fino, jelo  na žlicu sa ili bez mesa  Netko to zove varivo, ali nama se svidio naziv čušpajz…Često ga kuhamo na satovima.. zdravo je i korisno, a vjerujemo da će se svidjeti i vama. Kuhali smo kreativno na puno načina.
SASTOJCI: 30 dag Sna Ivanjske noći, 1 kg improvizacija, 18 glavica razgovora, malo pasirane analize, 1,5 žlica primjedbi, 18 žličica inspiracije, zrno soli, 25 dkg integralnog rada, 18 dkg motivacije, capuccino od čokolade ili kokosa, Cedevita (OBAVEZNO)
ZAČINI: neposlušnost, ljubavne prepreke, bijeg, zavist, osveta, bračna svađa, prijevara, kako reći ne, odbijanje, prekid
PRIPREMA: Tekst najprije dobro pročitati. Po mogućnosti naglas. Ispraviti akcente i probati zapamtiti. Uhvatiti se za glavu i shvatiti da je preteško. Povaditi teme i motive. Improvizirati, analizirati, pa opet improvizirati. Dio skuhanog baciti u smeće, dio spremiti u smočnicu, dio servirati. Složiti scenoslijed. Fiksirati improvizacije. Dodati glazbu. Jelo je gotovo. Pozvati dobronamjernu publiku. Kušati zajedno.
KUHALI: Nika Bister, Jura Bobanović, Nela Drach, Elena Čejka, Marija Čejka, Eleonora Galinec, Swen Grgičević, Dora Hercigonja Salamoni, Ana Janjić, Jona Jovanović, Hana Kotzmuth, Tibor Kruljac, Lara Marković, Lina Mišak, Ilaria Skura, Katja Sršen Vukobratović, Petra Telišman, Andrija Žunac
CHEF: Ines Škuflić-Horvat

 

ULAZ NA SVE PROGRAME JE BESPLATAN!