50. izvedba predstave “D(n)o dna”

Predstava "D(n)o dna" praizvedena je 13. ožujka 2015. a u petak 19. siječnja doživjela je svoju 50. izvedbu!

Predstava “D(n)o dna” praizvedena je 13. ožujka 2015. a u petak 19. siječnja doživjela je svoju 50. izvedbu u Kazalištu Mala scena!

„D(n)o dna“ je predstava za tinejdžere koja prati priču njihovih vršnjaka, od prvih početaka konzumacije alkohola, kroz različite faze pijanstva, do posljedica. U formi TV emisije kroz niz satiričnih songova i skečeva prikazuju se različiti tipovi pijanaca, stadiji pijanosti, primjeri smanjene sposobnosti rasuđivanja i strategije koje odrasli koriste pri razgovoru s tinejdžerima.

Tinejdžeri su danas izloženi različitim vrstama pritiska, od roditeljskih očekivanja, školskih obaveza, do vršnjaka koji imaju svoje kriterije o tome tko ili što je „cool“. Svi se žele uklopiti i pronaći svoje mjesto u društvu, a zajedničko opijanje postalo je svojevrsna inicijacija. Upozorenja odraslih tinejdžeri ne shvaćaju ozbiljno, jer ionako „svi piju“… Prema statistikama, Hrvatska je pri samom vrhu liste europskih zemalja po maloljetničkoj konzumaciji alkohola.

„D(n)o dna“ je autorski projekt nastao devising metodom kroz razgovore s ciljanom publikom i glumačke improvizacije ansambla.

Režija: Tina Hofman
Dramaturgija: Nina Horvat
Igraju: Goran Guksić / Andrej Kopčok, Paola Slavica i Veno Parašilovac / Filip Vidović
Glazba: Darko Horvat
Kostimografija: Suzana Tkalčec
Scenografija: Ana Rimac
Dizajn: Tvrtko Olujić