90. izvedba predstave “#generacija”

20. ožujka obilježava se Svjetski dan kazališta za djecu i mlade. Mi ćemo ga proslaviti na najbolji mogući način - 90. izvedbom predstave "#generacija"!

Svečana 90. izvedba predstave “#generacija” održat će se na Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, u 19:30 u Kazalištu Mala scena.

“#generacija” premijerno je izvedena 5. listopada 2017. i treća je zajednička predstava redateljice Tine Hofman i dramaturginje Nine Horvat. Bavi se utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života. Nove generacije gotovo od rođenja imaju pristup internetu i virtualnom svijetu – normalno je voditi svojevrsan paralelni život na društvenim mrežama.

“#generacija” promatra stvarnost u kojoj je ljudska interakcija uživo sve rjeđa. Kroz priču pratimo Iskru, djevojku koja većinu vremena provodi online. Postavlja se pitanje kako svijet bezbrojnih opcija u kojem smo sve manje u dodiru sa fizičkom stvarnošću utječe na pojedinca i kako se u tom svijetu nositi s emocijama.

Predstavom “#generacija” Teatar Tirena nastavlja niz predstava o tinejdžerskim problemima koje su posebno osmišljene da potaknu mlade ljude na promišljanje i artikuliranje problema te da zajedno s njima traže odgovore na životna pitanja. Na taj način Tirena nastavlja svoje društveno odgovorno djelovanje – progovarajući kazališnim jezikom o aktualnim problemima iz života publike kojoj se obraća.

Iz kritika:
“Duhovitim tekstom, dinamičnom režijom i šarmantnom igrom, predstava “#generacija” možda (ipak) barem kod nekog od svojih mladih gledatelja potakne izbor prema stvarnosti na štetu virtualnosti”
– Olga Vujović, Kritikaz

“Predstava se mladenački i ležerno, ali s iskrenošću i realnošću suočava sa suvremenim životnim izazovima novih generacija tinejdžera. Govoreći njihovim jezikom i baveći se njihovim interesima, razlaže probleme s kojima se susreću.”
– Maja Ležaić, kazaliste.hr

Režija: Tina Hofman
Tekst i dramaturgija: Nina Horvat
Igraju: Nikolina Ljuboja i Ivan Bošnjak
Oblikovanje zvuka: Darko Horvat
Kostimografija: Lucija Smolčec
Oblikovanje svjetla: Domagoj Klasić
Dizajn: Karlo Pocrnić

Uzrast: 5. – 8. razredi osnovne te 1. i 2. razredi srednje škole
Trajanje: 55 minuta

Dio ulaznica je u slobodnoj prodaji a rezervirati i kupiti ih možete na poveznici:
http://www.mala-scena.hr/home/program.aspx