ACT – Act Communicate Transcend (Erasmus+)

"ACT – Act Communicate Transcend" je projekt u trajanju od 24 mjeseca, namijenjen učiteljima engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama u 6 zemalja: Hrvatskoj, Turskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Italiji i Velikoj Britaniji. 

“ACT – Act Communicate Transcend” je dvogodišnji Erasmus+ projekt namijenjen učiteljima engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama u 6 zemalja: Hrvatskoj, Turskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Italiji i Velikoj Britaniji. 

Cilj projekta bio je pomoći u napredovanju učenja engleskog kao stranog jezika, posebno govornih vještina, razvojem rubrike za ocjenjivanje govora, materijala za obuku i knjižice dramskih aktivnosti.

Svi materijali razvijeni u sklopu projekta besplatno su dostupni na platformi e-učenja te na Youtube kanalu projekta. Materijali mogu nastavnicima i njihovim učenicima biti korisni za razvoj novih i inovativnih metoda poučavanja i implementaciju istih izravno u praksu kao i stručno usavršavanje kroz projektni rad.

Uvođenjem dramskih aktivnosti u učionice diljem Europe povećat će se razina motivacije, interesa, angažmana učenika i, što je najvažnije, olakšati njihov proces učenja, kao i poboljšati njihove govorne vještine.

Nositelj projekta: Ustanova za obrazovanje odraslih Maksima (Hrvatska)

Partneri:
Natsionalna Shkola Po Menidzhmant (Bugarska)
Necmettin Erbakan Üniversitesi (Turska)
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Turska)
Asociatia pentru Educatie si Formare (Rumunjska)
Comune di Corigliano Rossano (Italija)
Eurospeak Language School (Velika Britanija)
Teatar Tirena (Hrvatska)

Trajanje projekta: 31.5.2021. – 30.5.2023.

Projekt financira EU kroz Erasmus+ program. 

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.