Bina mira 2022. – Slovenija

Polaznici našeg dramskog studija sudjelovali su na još jednoj "Bini mira", međunarodnom festivalu čije se 13. izdanje ove godine održalo u Sloveniji.

Na 13. izdanju međunarodnog festivala “Bina mira” sudjelovali se srednjoškolci i studenti iz 5 kazališta i 2 srednje škole iz Srbije, BiH, Rumunjske, Njemačke, Slovenije i Hrvatske – polaznici dramskog studija Tirena.

U sklopu festivala sudionici su odigrali predstave napravljene u matičnim kazalištima / srednjim školama te su polazili raznovrsne radionice. 

Ekipa iz Tirene odigrala je predstavu “Nemreš pobjeć’ od nedjelje” koju je prema istoimenom tekstu Tene Štivičić režirala njihova dramska predagoginja Ines Škuflić-Horvat. 

 

Evo što o “Bini mira” kažu Andrija i Juraj:

“Sudjelovao sam na radionici lutkarske animacije. Prvih par dana na radionicama smo svako individualno radili na procesu naše maske. Zanimljivo je kako smo od  kartonske kutije došli do toga da smo radili maske različitih emocija i izgleda. Bina mira je jedinstveno iskustvo, koje osim što mladima nudi edukaciju u različitim područjima umjetnosti, daje mogućnost upoznavanja ljudi iz različitih zemalja.” – Andrija 

“Bio sam na radionici lutkarstva kod Cvetana. Bilo je jako zanimljivo i interesantno i jako sam se zabavio. Uspjeli smo izraziti svoju kreativnost i medjusobno se zbliziti preko kreativnog izrazavanja.” – Juraj 

Više o tome kako je bilo na “Bini mira” možete saznati u prošlotjednom izdanju podcasta “Klikni s kazalištem” koji je snimila zagrebaška podcast redakcija: