Bolje da o tome (ne) razgovaramo

"Bolje da o tome (ne) razgovaramo" je ciklus predstava i razgovora o tabu temama o djecu i mlade koji će se od 18. do 22. rujna 2023. održati u Centru Knap!

Ciklus predstava i razgovora o tabu temama o djecu i mlade Bolje da o tome (ne) razgovaramo održavat će se od 18. do 22. rujna 2023. u Centru Knap. U ciklus je uvrštena i naša predstava Boja odgoja!

Kako da predstave koje nisu lektirni naslovi, a govore o vrlo važnim temama za mlade, nađu put do publike kojoj su namijenjeni? Kako da takve predstave konkuriraju poznatim, “sigurnim” naslovima?

Može li kazališna predstava pomoći stručnom školskom osoblju u razgovoru s djecom o određenom problemu ili samo nepotrebno “zapaliti vatru”?

Cilj ovog ciklusa predstava i razgovora je otvoriti i neka nova pitanja, ukazati na nove smjerove u razvoju kazališne publike te senzibilizirati odrasle za predstave o važnim temama za djecu i mlade o kojima tako malo razgovaramo.

Razgovori nakon predstava namijenjeni su stručnoj publici, organizatorima odlazaka na kazališne predstava te zainteresiranom građanstvu. Sudionici razgovora su stručnjaci iz kazališta, psihologije, pedagogije, socijalne pedagogije i obrazovanja.

Razgovori nakon predstava bit će prenošeni uživo putem društvenih mreža te će kasnije biti dostupni u formi podcasta.

Cijeli raspored događanja možete pronaći na web stranici organizatora ciklusa – Teatra Poco Loco!

Program medijski podržava Regionalna platforma za afirmaciju kazališta za djecu i mlade OD MALIH NOG(U).