Božićne nevolje

Djedovi pomoćnici Sobica i Sjeverni Medo od davnina pomažu Djedici podijeliti darove no vremena se mijenjaju. Djeca imaju sve više želja i trebalo bi se modernizirati!

Tekst: Nina Horvat i Ines Škuflić-Horvat
Režija:
 Ines Škuflić Horvat
Glazba: Darko Horvat
Scenografija: Iva Milley
Kostimografija: Suzana Tkalčec
Igraju:
Tajnica / Patuljak / Ptica Šašavica: Petra Težak / Ena Beč
Medo / Crvko Vrvko: Jakov Jozić
Sobica: Lucia Luque Akrap

Djedovi pomoćnici Sobica i Sjeverni Medo od davnina pomažu Djedici podijeliti darove no vremena se mijenjaju. Djeca imaju sve više želja i trebalo bi se modernizirati. Zato Djedica zaposli Superorganiziranu poslovnu tajnicu.

S njom stižu sva čuda modernog doba: tablet, laptop, printer, mobitel. Stižu mailovi, kupuje se preko interneta i sve ide poput čarolije, sve dok u sistem ne upadne zločesti Crvko Vrvko koji se hrani podacima i… pojede sve popise s dječjim željama. Medo i Sobica mole za pomoć Pticu Šašavicu koja im pokaže put do Čarobnog patuljka koji jedini može riješiti problem. No on je ljut jer je Superorganizirana zauzela njegovo mjesto… Hoće li im Patuljak ipak pomoći ili će ove godine djeca ostati bez darova?

Ova dinamična predstava, spoj čarolija iz bajki i čuda moderne tehnologije, namijenjena je današnjoj djeci koja pomalo zaboravljaju bajke…