Ciklus online predavanja o mjuziklima

Uskoro počinjemo s ciklusom online predavanja o mjuziklima koja će na Zoom platformi držati dramaturginja Nina Horvat! Saznajte sve što ste ikad htjeli znati o mjuziklima, a niste se usudili pitati!

Uskoro počinjemo s ciklusom online predavanja o mjuziklima koja će na Zoom platformi držati dramaturginja Nina Horvat! Saznajte sve što ste ikad htjeli znati o mjuziklima, a niste se usudili pitati!

POVIJEST I DRAMATURGIJA MJUZIKLA (tko, što, gdje, kad, kako, zašto?) – subota 12.3. u 18:00 

Kako su mjuzikli nastali? Po čemu su specifični? Što je to book mjuzikl, što backstage, a što jukebox mjuzikl? Kako su se struktura i sadržaj mjuzikla mijenjali kroz povijest? Razgovarat ćemo o mjuziklima kao što su “Show Boat”, “Rent”, “Hamilton”, “Cabaret”, “West Side Story”, “Spamalot” i mnogi drugi, te kroz kontekst i vremensko razdoblje u kojem su nastali otkriti po čemu su slični, a po čemu se razlikuju.

FUNKCIJA SONGOVA U MJUZIKLU (zašto odjednom počnu pjevati i plesati?) – subota 26.3. u 18:00

Zašto u mjuziklima odjednom počnu pjevati i plesati? Čemu songovi uopće služe? Kako su se mijenjali kroz povijest mjuzikla? Kakve sve vrste songova postoje? Postoji li još koja vrsta dueta osim ljubavnog? Koliko vrsta uvodnih songova postoji? Što znače pojmovi I Am Song, Dream Ballet i 11 O’Clock Number? Što je zajedničko “Plavuši s Harvarda” , “Chicagu” i Monty Pythonima? Na ovom ćete predavanju saznati odgovore na ta i mnoga druga pitanja vezana uz songove u mjuziklima!

VELIKANI MJUZIKLA (tko je zaslužan za songove koji nam danima ne izlaze iz glave?) – subota 9.4. u 18:00 

Možda već znate za koje su mjuzikle zaslužni autori kao što su tandemi Rodgers & Hammerstein, Kander & Ebb, i Lerner & Loewe, ili individue kao što su Cole Porter, George Gershwin,  Stephen Sondheim, Jonathan Larson, Andrew Lloyd Webber, Lin-Manuel Miranda i mnogi drugi, no ovo će se predavanje fokusirati na to po čemu je svaki autor specifičan, kakav je njegov stil pisanja / skladanja i na koji je način promijenio svijet mjuzikla. Osim toga, saznat ćete i mnoge zanimljivosti – tko je bio nemoguć kao suradnik, tko je imao najviše brodvejskih hitova, čiji su songovi postali popularni i izvan svijeta mjuzikla, tko nije nikad vidio ogroman uspjeh svojeg mjuzikla te koliko je prosječno godina potrebno da bi se napravio mjuzikl. 

Sva tri predavanja održat će se na Zoom platformi i trajat će dva sata, bit će popraćena nizom video isječaka kako bi se pojedine stvari objasnile na primjerima. 

Predavanja su namijenjena svim mjuzikl entuzijastima i onima koji će to tek postati! 

Cijena pojedinačnog predavanja: 70 kn
Cijena pojedinačnog predavanja za srednjoškolce i studente: 50 kn
Paket sva tri predavanja: 180 kn

Da biste se prijavili na neko od predavanja (ili sva tri), potrebno je poslati mail na vesna@tirena.hr!