Dora Marojević

Dora Marojević diplomirana je glumica rođena u Zagrebu 1999. godine. Tamo je završila osnovnu i srednju školu, a 2022. godine i Fakultet za film i scenske umjetnosti međunarodnog sveučilišta Libertas. 

Od osme do osamnaeste godine pohađala je dramsku grupu u Učilištu Zagrebačkog kazališta mladih, a nakon toga Dramski studio Teatra Tirene. Za vrijeme polaska Učilišta sudjeluje na Susretu kazališnih amatera (SKAZ) i na 18. Međunarodnom festivalu dječjih kazališta Maslačak. 

Prvu kazališnu ulogu dobiva s osam godina kao dio ansambla u predstavi „Arhetip: Medeja/Žena-bomba/Europa“ u Zagrebačkom kazalištu mladih. S devet godina igra ulogu u spotu kampanje „Šutnja nije zlato“ i manju ulogu djevojčice „Gite“ u dvije epizode serije „Ponos Ratkajevih“.

Na fakultetu u ispitnim predstavama kolegija Glume, među ostalima, igra uloge: „Antigona“, u komadu Jean Anouilha; „Antigona“, „Nastasja Filipovna“, u komadu L.A. Latynina; „Nastasja Filipovna“ (prema motivima romana „Idiot“ F. M. Dostojevskoga), „Marta“, A. Camus; „Nesporazum“, te „Nina Zarječna“, A.P. Čehova; „Galeb“. 

Osim u ispitnim produkcijama, za vrijeme studija prisustvuje Recitalu književnosti hrvatskih emigranata posvećenog žrtvi Vukovara i Škabrnje u Hrvatskom slovu, te pod režijom Mire i Vesne Muhoberac igra ulogu „Vlade“ u predstavi „Marin Držić: Venere i Adon“ na Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku, koju reprizira godinu dana kasnije u sklopu programa „Mićini dani“. 

Nakon fakulteta prisustvuje 11. „Čitanju NJE“ u sklopu projekta „6 glumica traži autora“, gdje kao dio ansambla čita dramu Mire Perić „Terapija“ u okviru 17. VoxFeminae festivala u Zagrebu. 

Uz studij Glume, pohađala je i brojne radionice kao što su: radionica Dejana Aćimovića „Gluma pred kamerom“, kazališne radionice „Dramatizacije“, „Pripovijedanja“ i „Rad na monologu“, te „Radionicu komunikacijskih vještina u Centru za mladež Zaprešić“, gdje je i volontirala kao voditelj dramskih grupa.