Ines Matić Rakoš

Rođena u Zagrebu 1991. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je Učiteljski studij s engleskim jezikom na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. 2020. godine upisuje poslijediplomski specijalistički studij Dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

Sedam je godina pohađala dramsku skupinu u ZKM-u, pod vodstvom Ines Škuflić-Horvat. U ZeKaeM-u je igrala u mjuziklima Zabranjena vrata i Catblues i predstavi Tramvaj; u Teatru Tirena u predstavama S/nalazim/ se, Velika božićna avantura, Božićne nevolje i Čarobni kolač. 2018. sudjelovala u međunarodnom projektu Youth Exchange Project; Future telling u Sloveniji.

Pohađala je brojne radionice u zemlji i inozemstvu. Na 2. i 3. znanstveno-umjetničkom simpozu dramske pedagogije imala je izlaganja: (Samo) vrednovanje rada u dramskoj skupini bez dramskog pedagoga i Pokret u nastavi Hrvatskoga jezika. Radi kao učiteljica Engleskoga jezika i honorarni suradnik u Teatru Tirena, prevodi kazališne tekstove. Predstavnik je Tirene u međunarodnom projektu ACT – Act Communicate & Transcend (Erasmus+), za stjecanje multilingvalnih kompetencija upotrebom dramskih tehnika.