Obilježite Svjetski dan mentalnog zdravlja predstavom “U mojoj glavi”

Ususret Svjetskom danu mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada našu novu predstavu "U mojoj glavi" koja se bavi mentalnim zdravljem možete pogledati u nedjelju 7. listopada u 19 sati u Kazalište Mala scena!
Ususret Svjetskom danu mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada novu predstavu “U mojoj glavi” koja se bavi mentalnim zdravljem možete pogledati u nedjelju 7. listopada u 19 sati u Kazalište Mala scena!
Ulaznice po cijeni od 40 kn možete kupiti i rezervirati na blagajni Kazališta Mala scena te online na poveznici:
http://www.mala-scena.hr/home/program.aspx

Kad slomimo ruku, dobijemo upalu pluća ili bilo koju drugu fizičku bolest, idemo liječniku. Ali kad nas boli „negdje unutra“, ne znamo ili ne želimo potražiti pomoć.

“U mojoj glavi” je priča o dvoje tinejdžera, Borni i Vanji. Bornu čeka važna odluka i kako vrijeme odmiče, on je pod sve većim pritiskom. Postaje tjeskoban i dobija napadaje panike. Vanja trenira odbojku i ostavlja dojam vesele i samosvjesne osobe. No počinje se osjećati sve lošije a ne zna zašto, gubi interes za stvari koje su je prije veselile i postaje bezvoljna. Nitko, pa ni ona sama, ne prepoznaje ozbiljnost depresije. Ni Borna ni Vanja ne znaju kako si pomoći…

U svojem već prepoznatljivom stilu Tirenin tim donosi autorski kazališni projekt nastao s ciljem pokretanja dijaloga i povećanja svijesti o opasnostima mentalnih bolesti i važnosti mentalnog zdravlja.

Zahvaljujemo na suradnji Umjetničkoj inicijativi BoliMe koja promiče svjesnost o važnosti prevencije i destigmatizacije mentalnih bolesti.

Režija: Tina Hofman
Dramaturgija: Nina Horvat
Igraju: Andrej Kopčok i Selma Mehić / Marijana Matoković
Glazba: Darko Horvat
Kostimografija: Lucija Prstec Smolčec
Scenografija: Ana Rimac i Matea Lemac
Oblikovanje svjetla: Domagoj Klasić
Dizajn: Marko Matijašević

Uzrast: 6. – 8. razredi osnovne te 1. – 3. razredi srednje škole
Trajanje: 50 minuta