Online izvedba “Odotrovanje”

Projekt "Klikni s kazalištem" završavamo prezentacijom radionice "Online izvedbe" pod vodstvom Maje Sviben i Ivana Kristijana Majića!

Projekt “Klikni s kazalištem” završavamo prezentacijom radionice “Online izvedbe” pod vodstvom Maje Sviben i Ivana Kristijana Majića!

“Odotrovanje” možete pogledati na Zoomu u utorak 31. svibnja u 20:00 putem poveznice:

https://us02web.zoom.us/j/84998248056

Radionica online izvedbe okupila je grupu mladih polaznika koja se htjela okušati u novom, hibridnom žanru, kombinaciji filma i kazališta. Započeli smo od pitanja – kako napraviti izvedbu s polaznicima koji se nikad neće sresti u istoj prostoriji, osim ako to nije breakout soba na Zoomu, te smo kroz razne autorske i izvođačke zadatke zajednički stvorili uradak u kojem uz sve nabrojeno dodajemo i – publiku, koja se također s izvođačima neće sresti u stvarnom prostoru.

Na isti nas je način zaokupljala i tema jer smo se pitali o tome kako živimo u posljednje dvije godine, zašto smo razdvojeni, zašto je svatko u svojoj sobi, je li nam kamera postala prijatelj ili neprijatelj, jesmo li razmijenili više poruka nego sveukupno dosad u životu, čime smo se inficirali, čime smo zatrovani, čega je bilo previše, a čega premalo… iz sveg tog nastao je niz online etida koji nam možda neće dati konačne odgovore na ova pitanja, ali svakako će nam dati uvod i uvid u promijenjeni svijet koji nas okružuje.

Partneri u projektu “Klikni s kazalištem” su Pučko otvoreno učilište Pazin, Kulturni centar Osijek i Kinoklub Karlovac.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Teatra Tirena.