Pogledajte predstavu “Kutija” našeg dramskog studija!

Dva petka za redom (18. i 25. veljače) u 20h u Centar za kulturu Trešnjevka možete pogledati novu predstavu našeg dramskog studija "Kutija"!

Dva petka za redom (18. i 25. veljače) u 20h u Centar za kulturu Trešnjevka možete pogledati novu predstavu našeg dramskog studija “Kutija”!

Ulaznice se mogu rezervirati na tnt@cekate.hr, a po cijeni od 20 kn moći će se kupiti na blagajni CKT-a sat vremena prije predstave.

Predstava “Kutija” nastala je metodom skupno osmišljenog kazališta te je polaznicima srednjoškolskih i studentskih dramskih grupa Teatra Tirena ponudila mogućnost da se osvrnu na trenutne okolnosti i pretvore ih u fikcionalni svijet – svijet apokaliptične pustoši u kojem je za preživljavanje potrebna solidarnost i pokušaj stvaranja zajednice. Taj se svijet možda već dogodio, možda se još nije dogodio, a možda se nikad niti neće dogoditi, no pokušali smo motive iz mita o Pandorinoj kutiji (koji je bio jedna od polazišnih točaka rada) rastvarati i uklapati u recentna događanja, bavili smo se strahovima, željama, nadanjima, a u konačnici smo konstruirali ne samo novu priču na temelju mita, nego i stvorili predstavu koja je jednako nepostojana kao i svijet koji nas okružuje.

Predstava se može igrati u raznolikim prostorima, s raznolikim brojem izvođača, iz scene u scenu, ili iz izvedbe u izvedbu mogu se mijenjati likovi koji ‘nose’ određene dijelove radnje i izgovaraju određene rečenice – sve kako bismo proučili kakav učinak stvara svaki pojedinačni element predstave. Nestalnošću i promjenjivošću izvedbe željeli smo odgovoriti na stvarne izazove života u vremenu gdje se uvjeti, trajanje, osobni prostori, prostori u kojima stvaramo i kroz koje prolazimo svakodnevno mijenjaju, smanjuju, povećavaju, približavaju, udaljuju…

Umjetničko – pedagoško vodstvo: Maja Sviben 

Izvođači: Ana Glamuzina, Ana Topić, Antonia Belančić, Hana Delić, Klara Mikolaci, Klara Mišković, Lara Podhraški, Matea Mandić, Rebecca Frangen, Tia Gebauer, Veronika Fišter, Filip Humski, Leon Jureša, Viktor Grabar