Premijera nove predstave za tinejdžere: “D(n)o dna”

Najnovija Tirenina predstava bavi se konzumacijom alkohola među tinejdžerima. Premijera će se održati 13. ožujka u Centru za kulturu Trešnjevka.

Iako je alkohol mlađima od 18 zabranjen, općepoznata je činjenica da je mladima itekako dostupan. “D(n)o dna” je predstava o tinejdžerima i za tinejdžere koja kroz priču njihovih vršnjaka prikazuje prvo pijanstvo, a kroz niz komičnih scena i songova različite tipove pijanih ljudi, smanjenu sposobnost rasuđivanja, opasnosti koje se mogu dogoditi, te što treba poduzeti u takvim situacijama.

Tinejdžeri su danas izloženi različitim vrstama pritiska, od roditeljskih očekivanja, školskih obaveza, do vršnjaka koji pak imaju svoje kriterije o tome tko je „cool“. Svi se žele uklopiti i pronaći svoje mjesto u nekom društvu a zajedničko opijanje postalo je svojevrsna inicijacija. Upozorenja odraslih tinejdžeri ne shvaćaju dovoljno ozbiljno, jer ionako „svi piju“… Prema statistikama, Hrvatska je pri samom vrhu liste europskih zemalja po maloljetničkoj konzumaciji alkohola.

REŽIJA: Tina Hofman
DRAMATURGIJA: Nina Horvat
IGRAJU: Goran Guksić, Paola Slavica i Veno Parašilovac
GLAZBA: Darko Horvat
KOSTIMOGRAFIJA I SCENOGRAFIJA: Suzana Tkalčec
DIZAJN: Tvrtko Olujić

Predstava „D(n)o dna“ nastala je u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka u kojem će biti premijerno izvedena u nedjelju 13. ožujka u 19 sati.