Promocija zbirke igrokaza “Pobuna likova”

Predstavljanje naše četvrte zbirke igrokaza za djecu i mlade održat će se u četvrtak 3.11. u 18 sati u knjižnici Vladimira Nazora!
Studeni je u našoj jubilarnoj 25. sezoni mjesec Biblioteke Tirena u kojem izlazi naša četvrta zbirka igrokaza “Pobuna likova”! Predstavljanje zbirke održat će se u četvrtak 3.11. u 18 sati u knjižnici Vladimira Nazora!

U Hrvatskoj je 880 osnovnih škola, od kojih gotovo svaka ima dramsku grupu, čiji su voditelji uvijek u potrazi za novim tekstovima. Urednice Biblioteke Tirena Ines Škuflić-Horvat, Maja Sviben i Nina Horvat su zbog kroničnog nedostatka suvremenih dramskih tekstova za djecu i mlade osmislile novu zbirku igrokaza. 

Tekstovi uvršteni u zbornik igrokaza „Pobuna likova“ suvremenog su vokabulara i bave se raznovrsnim temama. U njemu ćete tako pronaći likove iz bajke koji dižu pobunu, jedno klupko vune koje je odlučilo klupkati, osjećaje koji pokušavaju živjeti u harmoniji jedni s drugima, pingvine koji putuju oko svijeta, studenta koji je spreman umrijeti za umjetnost, tinejdžere koji odrastaju i suočavaju se s raznim problemima, tajne agente i još mnogo, mnogo toga.

Tekstove je napisalo devet različitih autora – Kristina Gavran, Nina Horvat, Jona Jovanović, Jelena Kovačić, Iva Milley, Magdalena Romer, Ines Škuflić-Horvat, Marija Šorša i Katarina Šulc.
Posebnost Biblioteke Tirena jest objavljivanje tekstova koji su uglavnom nastali devising metodom (skupno osmišljavanje kazališta) kroz improvizacije u radu s dramskim grupama ili na Tirenininim radionicama dramskog pisanja. Ovom se zbirkom želi dramskim grupama diljem Hrvatske omogućiti veći izbor aktualnih i dobno primjerenih dramskih tekstova na kojima mogu raditi. Nadamo se da će atraktivnost i aktualnost tema kojima se tekstovi bave, djecu i mlade potaknuti i na čitanje.