S/nalazim/se – premijera!

Premijera nove Tirenine predstave za tinejdžere održat će se u nedelju 25.11. u 20h u Centru za kulturu Trešnjevka.

Premijera nove Tirenine predstave za tinejdžere održat će se u nedelju 25.11. u 20h u Centru za kulturu Trešnjevka.

Teatar Tirena predstavom S/NALAZIM/SE nastavlja svoj umjetnički rad poznat po edukativnom i specifičnom izvedbenom karakteru. Ovo je predstava o cijelom nizu tinejđerskih pitanja, a nastala je kao odgovor na potrebu za kazališnim sadržajem za mlade u dobi od 13 do 20 godina.

Mladi autorski tim prikupljao je materijale za predstavu kroz intervjue, grupne razgovore i zajedničke akcije srednjoškolaca, analizom stvarnih problema i izazova kojima su tinejđeri okruženi. U predstavi progovaraju o onome što ih se tiče, bez da im se unaprijed pokaže što smiju, a što ne smiju, što je za njih dobro, a što nije. Gledatelji sami donose zaključke iz stvarnih životnih priča. U predstavi se postavljaju mnoga pitanja za čijim se odgovorima ponekad traga cijeli život: Gdje želim biti sutra? Dajem li druge prilike? Vjerujem li ljudima? Čega se najviše bojim? Jesam li zadovoljan/na onim što imam? Do čega mi je stalo? Što on/a ima, a ja nemam? Što mi treba da sve bude dobro? Značim li ti nešto stvarno? Koji je smisao života?

Predstava S/NALAZIM/SE bliska je ciljanoj publici svojom specifičnom kazališnom formom – spojem dokumentarnog filma i kazališne izvedbe.

Autorice: Marina Petković Liker i Nina Horvat
Režija: Marina Petković Liker
Dramaturgija: Nina Horvat
Glazba: Darko Horvat
Video: Ivan Dobran i Nives Sertić
Igraju: Petra Težak, Filip Vidović, Ines Matić, Irena Štefančić, Luka Posilović, Filip Somek

Hvala sponzorima: