S/NALAZIM/SE

Predstava o odrastanju

Autorice: Marina Petković Liker i Nina Horvat
Režija: Marina Petković Liker
Dramaturgija: Nina Horvat
Glazba: Darko Horvat
Video: Ivan Dobran i Nives Sertić
Igraju: Petra Težak, Filip Vidović, Ines Matić, Irena Štefančić, Luka Posilović, Filip Somek
U snimanju sudjelovali: Rea Kamenski Bačun, Elizabeta Brodić, Nika Poljak, Vini Jurčić, Vana Halilagić, Tin Rožman i Christian Jalžetić

S/nalazim/se je predstava o pitanjima, odgovorima, komunikaciji, filofobiji, (ne)uspjehu, sreći, slučajnostima, tračanju, kašnjenju, strahu, očekivanjima, neugodi, pritiscima, željama i još mnogo čemu. Tinejđere muči cijeli niz problema, neki su lako rješivi a neki ne… Postavljaju si mnoga pitanja na dio kojih je lako naći odgovor no za odgovorima na neka od njih tragat će cijeli život.

Gdje želim biti sutra? Dajem li druge prilike? Vjerujem li ljudima? Čega se najviše bojim? Jesam li zadovoljan/na onim što imam? Do čega mi je stalo? Što ona ima, a ja nemam? Što mi treba da sve bude dobro? Je l’ ti stvarno nešto značim? Koji je smisao života?

Tekst je nastao kroz intervjue, grupne razgovore i zajedničke akcije srednjoškolaca, analizom stvarnih problema i izazova kojima su okruženi. Predstava pokušava govoriti upravo o onome što ih se tiče, bez da im se unaprijed pokaže što smiju a što ne smiju, što je za njih dobro a što nije. Tinejđeri su podvrgnuti pritiscima sa svih strana – sve treba brže, bolje i više. Postavlja se pitanje kako u sveopćem kaosu preživjeti bez većih posljedica.