Uštekaj komp, uštekaj mozak

Nova interaktivna predstava o cyber bullyingu!

ŠTO?
Projekt ‘Uštekaj komp, uštekaj mozak’ kroz formu odgojnog kazališta uči odgovornom ponašanju na društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera, YouTubea. Interaktivna predstava zamišljena je kao kombinacija igranog dijela na temu međuvršnjačkog nasilja, radioničkog nastavka predstave, gdje sudionici zajedno s voditeljima-izvođačima rješavaju problemske situacije i intermedijalnog dijela gdje naučeno isprobavaju u zamišljenoj situaciji na društvenoj mreži.

ZAŠTO?
Niz slučajeva međuvršnjačkog nasilja na Internetu pokazuje potrebu da se zajedno s tinejdžerima propita koje su zamke i opasnosti društvenih mreža, a koje su njihove prednosti. Rastući problem tzv. cyber bullyinga rješava se na različite načine – od zabrane pristupa društvenim mrežama u školama, preko uspostavljanja raznih softverskih zaštita do potpune zabrane korištenja interneta.
Mi se zalažemo za pristup koji ne počiva na zabranama, nego na zajedničkom interesu za nove tehnologije i njihovo odgovorno korištenje.

ZA KOGA?
Projekt je namijenjen učenicima završnih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola, kao i svima koji rade s tom populacijom (nastavnicima, školskim pedagozima i psiholozima…).

GDJE?
Predstave odgojnog kazališta izvode se za jedan razred u prostoru gdje se oni osjećaju na svom ‘terenu’ – kako bi mogli kao ravnopravni sugovornici sudjelovati u programu. Znači – dolazimo k vama!

PROJEKT JE POD POKROVITELJSTVOM MINISTARSTVA SOCIJALNE POLITIKE I MLADIH

Tekst&režija: Maja Sviben
Igraju:
Petra Težak, Iva Milley i Nina Horvat
Kostimi:
Antonija Cvitković

Uzrast: 7. i 8. razredi
Trajanje:
60 minuta