ACADEMY FOR CREATIVE, INNOVATIVE AND INCLUSIVE SCHOOLS (ERASMUS+)

Cilj Erasmus+ projekta ACIIS jest upotrebom dramskih tehnika i digitalnih dramskih alata pomoći u stvaranju inkluzivnog učioničkog okruženja kojim se podržava obrazovanje i osobni razvoj svih učenika.

Erasmus+ projekt ACIIS (Academy for Creative, Innovative and Inclusive Schools) zamišljen je kao pokušaj uspostavljanja mreže učitelja i budućih učitelja. U projektu se surađuje i sa školama koje promoviraju inovativne metode poučavanja, a glavni cilj projekta jest upotrebom dramskih tehnika i digitalnih dramskih alata pomoći u stvaranju inkluzivnog učioničkog okruženja kojim se podržava obrazovanje i osobni razvoj svih učenika.

Kroz različite aktivnosti poput inovativnih kampova, radionica uživo i online, itd., oko 150 učitelja i trenera učitelja sudjelovat će u razvoju, testiranju i obuci za korištenje novih nastavnih strategija/sadržaja te dramskih ICT alata.

Partneri iz pet zemalja (Poljska – Innocamp, Austrija – Paedagogische Hochschule Wien, Slovenija – Taka Tuka, Univerza na Primorskem, Univerza v Ljubljani, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti i Zavod sv. Stanislava, Italija – Isituto Comprensivo W.A.Mozart te Hrvatska – Teatar Tirena, Sveučilište u Zagrebu i Škola za odgoj i obrazovanje Pula) zajednički će raditi na dijeljenju primjera dobre prakse, surađivati s predstavnicima javnih vlasti u definiranju izazova inkluzivnog obrazovanja te izraditi preporuke za promjene u obrazovnim politikama.

Nositelj projekta: Taka Tuka

Partneri: Poljska – Innocamp, Austrija – Paedagogische Hochschule Wien, Slovenija – Taka Tuka, Univerza na Primorskem, Univerza v Ljubljani, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti i Zavod sv. Stanislava, Italija – Isituto Comprensivo W.A.Mozart te Hrvatska – Teatar Tirena, Sveučilište u Zagrebu i Škola za odgoj i obrazovanje Pula

Trajanje projekta: lipanj 2023. – lipanj 2025.

Projekt financira EU kroz Erasmus+ program.