Glumim, dakle jesam!

Cilj projekta "Glumim, dakle jesam!" bilo je razvijanje socijalnih i kreativnih vještina te jačanje samopouzdanja mladih od 15 do 25 godina kroz umjetničko/kreativne radionice u svrhu prevencije antisocijalnog ponašanja.

. 

U različitim dramskim i likovnim radionicama sudjelovalo je više od 160 mladih polaznika koji su se u 14 mjeseci provedbe projekta upoznali sa svim aspektima stvaranja kazališne predstave. Izvedbene vještine svladali su u dramskim i cirkuskim radionicama, radionicama fizičkog teatra, rada na glasu, animaciji lutaka. Učili su o kazalištu kao mediju u režijskoj, dramaturškoj, kostimografskoj i scenografskoj radionici kroz praktičan rad, a kroz PR i web radionicu upoznali su se sa osnovama medijske pismenosti i izradili web stranicu projekta.

U zadnjoj fazi projekta metodom skupno osmišljenog kazališta nastala je predstava Kradljivci vremena. Iz improvizacija polaznika tijekom tri mjeseca iskristalizirala se tema današnjice – kronični nedostatak vremena. Zbog čega bismo trebali imati više vremena, koristimo li ga smisleno, zašto nam se čini da vrijeme prebrzo prolazi i da nam ga netko krade? Tko su kradljivci vremena i možemo li vrijeme vratiti ili zaustaviti? Praizvedba predstave održana je 28. travnja u Pakracu, a zagrebačka premijera održana je u kazalištu Mala scena 4. svibnja 2019. godine.

Nositelj projekta: Kazalište Mala scena
Partneri: Teatar Tirena 

Trajanje projekta: 24.4.2018. – 24.5.2019

Projekt financira:

Sredstva za provedbu projekta osigurana su na natječaju Umjetnost i kultura za mlade Ministarstva kulture. Ukupna vrijednost projekta iznosi 826.720,53 kune. Iznos od 702.712,45 kuna osigurala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak sredstava osiguran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.