JOSIP HADŽI-BOŠKOV

Rođen 1990. godine u Zagrebu gdje završava osnovnu i srednju školu te fakultet. Po zvanju je magistar nutricionizma, no scenska umjetnost i dramski odgoj mu predstavljaju veliku ljubav i bitan interes. U dramskom studiju Teatra Tirena radi kao dramski pedagog od 2009. godine.
Od 2001. do 2009. godine i sam je bio polaznik Dramskog studija Tirena. U tom razdoblju pohađao je dodatne radionice glasa i mime te je glumio u brojnim produkcijama. 2005. godine sudjelovao je na međunarodnom kazališnom kampu mladih u Helsinkiju u Finskoj u organizaciji Annantalo Arts Centrea na temu ‘A Midsummer Night’s Dream’.
Edukaciju u dramskom i kazališnom odgoju stekao je, i nastavlja redovito usavršavati, brojnim radionicama u zemlji i inozemstvu. 2013. godine sudjelovao je u projektu Young IDEA u Parizu u Francuskoj u sklopu kojeg je prisustvovao i na 8. svjetskom kongresu za dramski i kazališni odgoj IDEA. Iste godine pohađao je radionicu na susretu Theatre Integrates People (Mednarodne poletne gledališke delavnice) u Izoli u Sloveniji, a 2017. i 2018. godine prisustvovao je znanstveno-umjetničkom simpoziju dramskih pedagoga na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
U Teatru Tirena se okušao kao amaterski glumac u predstavi ‘The Importance of Being Earnest’ te interaktivnim predstavama ‘Pre/velika očekivanja’ i ‘2042 ‒ razumijevanjem protiv nasilja’.