Kazališni šalabahter

Objavili smo besplatnu online publikaciju koja služi kao uvod u kazališnu umjetnost, podsjetnik na njene poznate i manje poznate pojmove te pomoć pri gledanju predstave i razgovoru/analizi nakon odgledanog!

Kazališni šalabahter nastao je kao dio projekta Kazalište po mjeri publike, a riječ je o besplatnoj online publikaciji namijenjenoj djeci i mladima te nastavnicima, odgajateljima, pedagozima, roditeljima i svima ostalima koji rade sa skupinama djece i mladih. Šalabahter služi kao uvod u kazališnu umjetnost, podsjetnik na njene poznate i manje poznate pojmove te pomoć pri gledanju predstave i razgovoru/analizi nakon odgledanog.

Trenutno je Šalabahter usmjeren učenicima od 5. r. nadalje, no u budućnosti bismo ga svakako htjeli proširiti na sve dobne skupine. Isto tako, u ovoj je fazi zasnovan na dramskom kazalištu, ali plan je uključiti i druge izvedbene vrste i oblike.

Kazališni šalabahter podijeljen je u tri osnovna dijela: Prije predstave, U kazalištu i Nakon predstave, a svi se njegovi dijelovi stalno mijenjaju i nadopunjavaju, tako da – svratite ponovno za koji dan ili mjesec, sigurno će vas dočekati nešto novo!

Kazališnom šalabahteru možete pristupiti na poveznici: http://salabahter.tirena.hr