NINA HORVAT

Diplomirala je i magistrirala na Odsjeku dramaturgije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Umjetnička je voditeljica Teatra Tirena u kojem radi i kao dramska pedagoginja te vodi kazališne radionice.

Radila je kao dramaturg na predstavama “Raditi! Raditi… / pokušaji 6, 9, 11”, “Dvolična igra”, “S/nalazim/se”, “Genijalni genije”, “MetODA za brak”, “To je to?”, “D(n)o dna” , “pazi.mazi.voli”, “#generacija”, “Nespojivi”, “U mojoj glavi” , “Zamisli”, “Boja odgoja” i “Ružičasta sanjarica” za koju je napisala i tekst koji je bio nominiran za Nagradu publike Teatra.hr u kategoriji tekst godine. Za “Ružičastu sanjaricu” je na 6. Malom Maruliću dobila nagradu za najbolji tekst. 2009. godine dobila je treću nagradu ‘Marin Držić’ za dramski tekst “Dok nas smrt ne rastavi”.

Postavljeni su joj dramski tekstovi: „Tko je to izumio“, „Preko grma, preko trna… (priče iz hrvatskih narodnih predaja)“ , “Nevidljivo” (Teatar Tirena), „Ružičasta sanjarica“, „Mala vještica“ (Mala scena), “I živjele su sretno…?” (Scena Gorica), “Tri treća tromjesečja” (Gradsko kazalište “Joza Ivakić”), “Iza ograde” (Gradsko kazalište Požega) te „I živjeli su sretno…?“ (Scena Gorica i Pozorište Pinokio) za koji je dobila Nagradu publike Teatar.hr. Njene radiodrame „Mirni Gaj“ i „Izgledaš isto kao ona“ snimljene su i emitirane na Hrvatskom radiju. Nekoliko njenih igrokaza za djecu i mlade izdano je u zbirkama igrokaza Teatra Tirena “Kaos prije premijere” “Pobuna likova”.

2013. godine sudjelovala je na 8. svjetskom kongresu dramske pedagogije IDEA u Parizu kao dio projekta YOUNG IDEA.